KCK: Serhildanlar tüm Güney Kürdistan'a yayılmalıdır

KCK, Güney Kürdistan’daki serhildanı selamlayarak, Kürtlerin özgürlüğü için çok önemli bir milat olacağını söyledi. KCK, “Serhildanlar ve Demokratik eylemler Şeladızê ve Dêraluk gibi yerlerle sınırlı kalmamalı, tüm Güney Kürdistan'a yayılmalıdır" dedi.

KCK, Güney Kürdistan’daki serhildanı selamlayarak, Kürtlerin her parçadaki özgürlüğü için çok önemli bir milat olacağını söyledi. KCK, “Serhildanlar ve Demokratik eylemler Şeladızê ve Dêraluk gibi yerlerle sınırlı kalmamalı, tüm Güney Kürdistan'a yayılmalıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Şeladize’de dün yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.    

“Şeladızê ve Dêraluk halkımız, 26 Ocak günü soykırımcı TC. Devletinin, Güney Kürdistan'da yaptığı katliamları protesto etmek için görkemli bir serhildan gerçekleştirmiştir” denilen açıklamada, “Halkımız, bu serhildanda Şeladızê'deki bir askeri üssü, içindeki araç-gereçlerle beraber ateşe vermiş, böylece katliam, soykırım ve işgale karşı net bir ulusal tavır ortaya koymuştur. Kürtlerin her türlü hak, özgürlük ve irade beyanına şiddet ve katliamla cevap veren Faşist TC. Devleti, bu serhildana da aynı biçimde karşılık vermiştir. Faşist Türk ordusu, sivil halkın üzerine rastgele ateş açmış, burada 2 yurttaşımız şehit düşmüş 10 yurttaşımız da yaralanmıştır” denildi.

TÜM HALKIMIZI GURURLALANDIRAN SERLIDANI SELAMLIYORUZ

Öncelikle tüm Kürdistan halkını gururlandıran bu görkemli serhildanı selamlayan KCK, “serhildanı gerçekleştiren halkımızın şahsında, Güney Kürdistan halkımızı kutluyoruz. Halkımızın, katliam, soykırım ve işgale karşı olan bu ulusal tavrını her koşul altında desteklediğimizi bildiriyoruz. Serhildanda şehit düşen yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere, tüm Kürdistan halkına taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.

KCK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

SERHILDAN SOYKIRIMCI İŞGAL POLİTİKALARINA KARŞI GERÇEKLEŞMİŞTİR

“Değerli Halkımız!

Şeladızê ve Dêraluk halkımızın gerçekleştirdiği bu Serhildan, sadece soykırımcı TC. rejiminin son günlerde yaptığı katliamlara karşı bir tepki olarak gerçekleşmemiştir. Serhildan, faşist rejimin, Bakur, Rojava ve Başur’da geliştirdiği soykırımcı ve işgalci politikalarına karşı gerçekleşmiştir. Bu anlamda Güney Kürdistan halkımız, Faşist TC. devletinin, sadece Kuzeyi değil, tüm Kürtleri hedef aldığının bilincine varmıştır. Bu nedenle Kürtlerin de, her parçada Faşist TC rejimine karşı direnmesi gerektiğine kâni olmuştur. Bu Serhildanın anlamı budur. Bu anlamda artık Şeladızê ve Dêraluk Halkımız, işgalci güçleri Güney Kürdistan'dan kovma sürecini fiilen başlatmıştır. Bu süreci başarıya ulaştırmayı, önümüzdeki sürecin en temel görev ve hedefi olarak Güney Kürdistan halkımızın önüne koymuştur.

KDP’NİN YAKLAŞIMI TÜRK DEVLETİNİ CESARETLENDİRİYOR VE KATLİAMLARA ZEMİN SUNUYOR

Değerli Halkımız!

Faşist Rejimin başı Tayyip Erdoğan, Serhildan anında yaptığı açıklamalarla, Kürt düşmanlığını bir kez daha bütün açıklığıyla ortaya koymuştur. Erdoğan, 'Şeladızê'de yanlış yaptılar, uçaklarımızı, SİHA'larımızı gönderdik hemen dağıldılar' diyerek, Halkımızı küçümseyerek hakaret etmiştir. Bu beyanla Kürtlerin, kendi yaşam ve özgürlükleri için yaptıkları bir Serhildanı, TC. devletine yapılmış büyük bir yanlış olarak değerlendirilmiştir. Bununla, Kürtlerin, yaşam ve özgürlükleri için eylem yapma hakkının bile olmadığını söylemiştir.

Erdoğan, bu beyanlarla Kürt düşmanlığını bir kez daha alenen ifade ederken, Güney Kürdistan Hükümeti ibretlik bir açıklamayla, TC'nin Kürt düşmanlığını gizleme telaşına düşmüştür. Güney Kürdistan Hükümeti ve Başbakanı Neçirvan Barzani, halkın en meşru serhildanının provokasyon olarak değerlendirmiş, soruşturma açıldığını söylemiş ve işgalci güçlerin güvenliklerinin alındığını beyan etmişlerdir. Görevi, Güney Kürdistan'ı ve halkını işgal ve katliamdan korumak ve katillerden hesap sormak olan kurum ve kişiler, olaylardan halkı sorumlu tutma yoluna gitmişlerdir. Güney Kürdistan Hükümeti ve KDP'nin, yıllardır süren bu yaklaşımı, faşist TC. devletini cesaretlendirmiş ve bu katliamlara zemin sunmuştur. Güney Hükümeti ve KDP yıllardır çocukları kandırır gibi, 'PKK burada olmazsa, Türkler de burayı bombalamaz' gibi, hikayelerle hem halkı kandırmaya, hem de saldırıları meşrulaştırmaya çalışmıştır. Güney Kürdistan halkımızın isyanı, biraz da Hükümetin bu tavrına karşı gelişmiştir. Güney Kürdistan Halkımız, TC'nin Kürt düşmanlığını en açık bir biçimde Kerkük ve referandum meselelerinde görmüştür.    

Saldırılara karşı Irak Hükümeti’nin tavrı da hep zayıf kalmış ve soykırımcı TC. Rejimini cesaretlendirmiştir. Irak Hükümeti, taktik bazı ilişki ve ihtiyaçlardan dolayı, görev ve sorumluluklarını ihmal etmiştir. Irak Hükümeti bilmelidir ki, Kürt vatandaşlarına ne kadar sahip çıkarlarsa, her parçadaki Kürtler fazlasıyla Irak'a sahip çıkacaktır.

ÇOK ÖNEMLİ MİLAT OLACAKTIR

Değerli Halkımız!

Hiç kuşku yok ki, Güney Kürdistan'daki TC işgalini kırmak, Kürtlerin her parçadaki özgürlüğü için çok önemli bir milat olacaktır. Onun için Şeladızê'de ortaya koyduğu irade çok değerlidir ve mutlaka sahiplenilmelidir. Serhildanlar ve Demokratik eylemler Şeladızê ve Dêraluk gibi yerlerle sınırlı kalmamalı, tüm Güney Kürdistan'a yayılmalıdır. Güney Kürdistan'ın statü ve güvenliği de ancak böyle sağlanabilir. Bu temelde biz, başta sivil toplum örgütleri, aydın, yazar, sanatçılar ve kanaat önderleri olmak üzere, tüm Güney Kürdistan toplumunu işgale karşı daha güçlü bir biçimde örgütlenmeye çağırıyoruz. Yine Güney Kürdistan'daki tüm siyasi partileri ve Parlamentoyu halkın işgal karşıtı taleplerinin yanında yer almaya ve işgale son verecek siyasi ve yasal süreci başlatmaya davet ediyoruz. Bu temelde bir kez daha Şeladızê Serhildanını selamlıyor, şehitlerine Allahtan rahmet, yaralılarına şifa diliyoruz. Başta Şehit aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz."