KCK: TC faşizmine karşı mücadeleyi yükseltelim!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk savaş uçaklarınca Deraluk’ta katledilenlerin ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı diledi. KCK, tüm halkı şehitleri sahiplenmeye ve TC faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği sivil katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin Çarşamba günü düzenlediği hava saldırısında siviller hedef alınmış ve dört kişi hayatını kaybetmişti. 

KCK açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Halkımız, dört parça Kürdistan ve yurt dışında tarihin tanık olduğu en büyük özgürlük direnişini yükseltmektedir. Halkımızın yürüttüğü bu görkemli direniş, dostlarımızı gururlandırmakta, düşmanlarımızıysa kahretmektedir. Kürtlerin, özgürlük iradesini ortaya koymasına tahammül edemeyen soykırımcı TC. Devleti, bütün vahşetiyle her parçadan halkımıza saldırmaktadır. Soykırımcı Rejim, en son Dereluk'un Reşawa mıntıkasına yaptığı hava saldırılarında dört yurttaşımızı katletmiş, iki yurttaşımızı da yaralamıştır. Öncelikle faşist TC'nin saldırılarında şehit düşen yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta şehit ve yaralılarımızın aileleri olmak üzere, tüm Kürdistan halkına taziyelerimizi sunuyoruz.

SOYKIRIMCI TC TÜM KÜRTLERİ HEDEF ALIYOR

Bu saldırı, Faşist TC. Devletinin Güney Kürdistan'da sivil insanlarımızı hedef aldığı ilk saldırı değildir. Soykırımcı rejim, şimdiye kadar Güney Kürdistan'da yüzlerce sivil insanımızı katletmiştir. Faşist rejim, aynı biçimde Rojava ve Kuzey Kürdistan'da da halkımızı hedef almış ve binlerce sivil yurttaşımızı en barbar yöntemlerle katletmiştir. Faşist TC Rejimi, halkımıza karşı uyguladığı jenosidi gizlemek için, 'Kürtlere karşı değil, PKK ve YPG'ye karşı savaşıyorum' yalanını ortaya atmaktadır. Bu yalan altında Kürt katliamını ve Kürt düşmanlığını gizlemeye çalışmaktadır. Oysa PKK ve diğer tüm siyasi Kürt güçleri, Kürt halkının evlatlarıdırlar. Bir Halk, evlatları ve öncüleriyle birlikte vardır. Kürt Halkı, evlatları ve öncüleriyle bütünleşmiştir. Öncüler, Kürt halkına uygulanan imha ve inkar siyasetini kırmak için öne atılmış, Halk da, öncüleri ve evlatları etrafında kenetlenmiştir. Onun için herkes Kürtleri ya öncüleriyle birlikte kabul etmek, ya da halkıyla birlikte hedeflemek durumunda kalmıştır. Dünya, artık yavaş yavaş, Kürtleri öncüleriyle birlikte kabul etmek yoluna girmiştir. Ama soykırımcı TC. Devleti, çok bilinçli bir biçimde, öncüsü ve evladıyla birlikte tüm Kürtleri hedef almaktadır. Bu nedenle de ayırt etmeksizin tüm Kürtleri vurmaktadır.

KOORDİNATLARI ABD’NİN KEŞİF UÇAKLARI VERİYOR

TC'nin bu saldırıları, başta ABD olmak üzere çeşitli uluslararası güçlerin gözetimi altında ve desteğiyle gerçekleşmektedir. Türk savaş uçaklarına vurulacak hedeflerin koordinatlarını bizzat ABD'nin keşif uçakları vermektedir. Açıktır ki ABD, kendi politik çıkarları doğrultusunda, kana susamış faşist TC. Devletine 'Kürt kanını' sunmakta bir beis görmemektedir. ABD'nin keşif uçakları, bizzat Güney Kürdistan topraklarında havalanmakta ve vurulacak Kürdün adresini soykırımcı TC. devletine vermektedir. Güney Kürdistan Hükümeti, hem kendi vatandaşlarını vurduran keşif uçaklarının sahiplerine, hem de vuran savaş uçaklarının sahiplerine karşı sessiz kalmaktadır. Hiç kuşkusuz bu sessizlik, halkımız tarafından 'suça ortaklık' olarak değerlendirilmektedir. Irak devletinin kendi egemenliğini ve vatandaşlarını savunmaması da, halkımızda şüphe uyandırmakta ve Irak devletiyle bağlarını zayıflatmaktadır.

DERALUK ŞEHİTLERİ MÜCADELEMİZDE YAŞATILACAK

Hiç kuşkusuz, bedeli ne olursa olsun Kürdistan halkı her dört parçada özgürleşmekte ve statü kazanmakta kararlıdır. Bu kararlılık başta gerillanın çelikten iradesi olmak üzere, Kürdistan'ın dört parçası ve yurt dışınca sürdürülen açlık grevleri ve demokratik eylemlerle ortaya konulmaktadır. Bu, verdiğimiz her bedelin ve şehidin, örgüt ve eylem olarak, mücadelede yaşatılmasından kaynaklanmaktadır. Hiç şüphesiz Deraluk'ta şehitler de aynı biçimde mücadelemizde yaşatılacak ve anılarına sahip çıkılacaktır. Biz bu temelde tüm halkımızı şehitlerimizi sahiplenmeye ve TC faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Tekrardan Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehit aileleri ve halkımıza da başsağlığı diliyoruz.”