KCK:Tecridi kır, faşizmi yenilgiye uğrat, Kürdistan'ı özgürleştir

PKK’nin 40 kuruluş yıl dönümünü kutlayan KCK “Tüm halkımızı bulunduğu her yerde ayağa kalkarak Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma, faşizmi yenilgiye uğratma ve Kürdistan'ı özgürleştirme mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK’nin kuruluşunun 40. Kuruluş yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.  PKK'nin kuruluş kongresini yaptığı 27 Kasım 1978 yılının üzerinden 40 yıl geçtiğini vurgulayan KCK, 40. yıl dönümü kutlamalarının Kürt halkı, Kürdistanlılar ve dostlarının bulunduğu her yerde coşkuyla kutlandığı belirtildi. KCK,”başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların ve halkımızın parti kuruluş gününü kutluyor, partimizi bugünlere getiren şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

APOCULAR SOYKIRIMCI SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI İSYAN ATEŞİ ÇAKTI

 “Partimizin temelleri Önder Apo ve arkadaşları tarafından 1973 Ankara Çubuk Barajı’nda atılmıştır” denilen KCK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Apocular grubunun tarih sahnesine çıkması halkımız için yeniden doğuş olmuştur. 1970’lerin başında halk ve ulus olarak ölüm döşeğinde son nefeslerini veren duruma düşürülmüştük. Soykırımcı sömürgecilik Kürtlerin bir daha ayağa kalkamayacağını düşünüyor, Türk uluslaşmasının Kürtler üzerindeki zaferini ilan etmiş bulunuyordu. Apocular grubu tarih sahnesine çıkarak Kürdistan’ı Türk uluslaşmasının yayılma alanı yapmak isteyen soykırımcı sömürgeciliğe karşı isyan ateşini çakmıştır. Böylece Kürt halkı ulusal olarak uçurumun kenarından alınmış, o günden bugüne yürütülen destansı mücadele ile özgürlüğü için mücadelede ısrar eden bir halk gerçeğine ulaşılmıştır.

KÜRT HALKININ YAŞAM DAMARLARINA ÖZ SU VERİLDİ

45 yıllık mücadelede büyük bedeller ödenerek Kürt halkının kurumuş yaşam damarlarına öz suyu verilmiştir. On binlerce şehidi, on binlerce gazisi, yüz binlerce tutuklusu, yüz binlerce işkenceden geçmiş kadrosu ve sempatizanı olan destansı bir mücadele verilmiştir. Tarihin en büyük gerilla savaşı yürütüldüğü gibi onlarca yıldır sürekli ayakta ve serhildanlarda olan bir halk gerçekliğimiz vardır. Birçok kuşağın içinde yer aldığı uzun bir mücadele tarihimiz bulunmaktadır. Kürdistan'ın derinliklerine, halkımızın hücrelerine kadar kök salmış bir mücadele geleneği, birikimi ve gücü ortaya çıkarılmıştır. Mücadele eden bir halkı mutlaka zafere götürecek bir birikim ve potansiyel hiçbir halkta olmadığı kadar Kürdistan halkının elinde bulunmaktadır. Mücadelesinde ısrarlı olan Kürt halkı için bugünden özgür ve demokratik yaşam kazanılmıştır. Bundan sonraki mücadele bu zaferin tarihini yazmak olacaktır. Tüm halkımızın 45 yıllık tarihimiz ve ortaya çıkardığımız güce dayanarak bu tarihi yazma sorumluluğu bulunmaktadır.

KÜRT HALKI ORTADOĞU'DA DEVRİMLERİN VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN ÖNCÜ HALKI HALİNE GELDİ

Önder Apo’nun çizgisinde PKK bugün sadece Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamına değil tüm Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamına öncülük yapar hale gelmiştir. Kürt halkı bulunduğu her yerde demokratik devrimin öncülüğünü yaparak bu gerçekliği ortaya koymaktadır. Kürdistan halkı PKK halktır halk burada, derken tüm Ortadoğu halkları da Önder Apo çizgisinde Kürt halkı ile ittifak halinde Ortadoğu’da demokratik devrimler çağını başlatmışlardır. Kürt halkı, Önder Apo’nun demokratik ulus, örgütlü demokratik topluma dayalı demokratik konfederalizmle demokratik sosyalizm çizgisinde Ortadoğu’da devrimlerin ve özgürlük mücadelesinin öncü halkı haline gelmiştir.

ABD’NİN KARARI KOMPLONUN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Kürt halkının Ortadoğu’da ulaştığı bu düzey Ortadoğu gericiliğinin PKK şahsında Kürt düşmanlığını artırmasını beraberinde getirmiştir. Başta Türkiye'deki AKP-MHP faşist iktidarı olmak üzere Ortadoğu’daki tüm demokrasi ve özgülük düşmanı güçleri Kürt halkına yönelik saldırılarını artırmışlardır. Demokratik devrimi boğmak için tüm karşı devrimci güçler ittifak halinde PKK'ye ve öncülük ettiği özgürlük mücadelesine saldırmaktadır. 20. yüzyıldaki Kürt soykırımına dayalı Ortadoğu statükosunu 21. yüzyılda da sürdürmek istemektedirler. ABD'nin 3 PKK yöneticisi olan devrimci öncüler hakkında aldığı düşmanca karar 20. yüzyıl Ortadoğu’sundaki Kürt soykırımcısı ve despot iktidarları koruma kararı olmaktadır. Bu karar Önder Apo’nun esaretiyle sonuçlanan uluslararası komplonun devamı niteliğindedir.

Bu karar 1999’da Önderliğimizin esaretiyle sonuçlanan komplonun istenilen amaçlara ulaşmadığının itirafı olmaktadır. PKK uluslararası komploya rağmen güçlenmesini sürdürmüş, bugün Ortadoğu’daki siyasal dengelerde etkili bir güç haline gelmiştir. Tüm saldırılar PKK'nin bu gücünü kırmak ve etkisizleştirmek amaçlıdır. Ancak halklarımızı ve tüm Ortadoğu halklarını sarsıcı biçimde etkileyen Önder Apo çizgisini ve PKK'yi tasfiye etmek kolay değildir. 45 yıldır köklerini derinliklere salan özgürlük mücadelemiz halkımızın özgür ve demokratik yaşamdaki ısrarı ile mutlaka zafere ulaşacaktır.

MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM

Bu temelde tüm halkımızı, dostlarını ve Ortadoğu’nun tüm demokratik güçlerini komployu boşa çıkarma, Önder Apo’yu özgürleştirme, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu yaratma doğrultusunda mücadeleye atılmaya çağırıyoruz. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımızı bulunduğu her yerde ayağa kalkarak Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma, faşizmi yenilgiye uğratma ve Kürdistan'ı özgürleştirme mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”