KCK: Halkımız Zülküf Gezen’in fedai çizgisinde direnişi büyütmeli

KCK: Halkımızı, ‘‘Tecridi Kıralım, Faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim’’ direniş hamlesinin ilk zindan şehidi olan Zülküf Gezen'in anısına sahip çıkarak Newroz meydanlarına akmaya, direnişi büyütmeye ve en görkemli biçimde uğurlamaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Tekirdağ cezaevinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı fedai eylemi gerçekleştiren Zülküf Gezen’e ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Tekirdağ zindanında Kürt halkının değerli evladı, büyük devrimci Zülküf Gezen yoldaşımız fedai eylemi yaparak şahadete ulaşmıştır. Zülküf Gezen yoldaşımız bu eylemiyle 14 Temmuz ve Newroz  direniş çizgisinin büyük sembol isimlerinden biri olmuştur. Zülküf Gezen yoldaşımızı saygıyla anıyor, Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye özlemlerini gerçekleştirme sözünü veriyoruz.  Halkımızı, ‘‘Tecridi Kıralım, Faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim’’ direniş hamlesinin ilk zindan şehidi olan Zülküf Gezen yoldaşımızın anısına sahip çıkarak Newroz meydanlarına akmaya, direnişi büyütmeye ve en görkemli bir biçimde Zülküf yoldaşımızı ölümsüzlüğe uğurlamaya çağırıyoruz.

Leyla Güven ve Nasır Yağız öncülüğünde başlayan, yüzlerce ve binlerce zindan direnişçilerinin, ülke içinde ve dışında halkımızın katılımıyla giderek büyüyen ve dünya kamuoyunu etkileyen ‘‘Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim’’ direniş  hamlesi Zülküf Gezen yoldaşımızın büyük fedai eylemiyle yeni bir aşamaya girmiştir. Halkımız Zülküf Gezen yoldaşımızın fedai direniş çizgisinde AKP-MHP faşist soykırımcı iktidarına karşı meydanlara çıkarak direnişini zafere taşımalıdır.

AKP-MHP faşist iktidarı İmralı’da kurduğu mutlak tecrit-işkence sistemiyle yüzyıldır Kürtlere uygulanan soykırım politikalarını başarıya götürme çabası içerisindedir. PKK’nin kırk yılı aşan görkemli mücadelesi sonucu 96 yıllık faşist Türk ulus devlet sistemi çökmüştür. Soykırımcı AKP-MHP faşist iktidarı Önder Apo şahsında Kürtleri mutlak tecrit ve soykırım sistemi altında tutarak soykırımcı sistemi yeniden inşa etmeye çalışmaktadır.  Büyük devrimci Zülküf Gezenlerin öncülüğünde 14 Temmuz ve Newroz ruhuyla yükselen direniş tecridi kıracak, AKP-MHP faşist rejimini yıkacak ve halkları özgürleştirecektir.

Bu temelde halkımızı, Türkiye toplumunu, kadınları, gençleri, sol, sosyalist ve demokratik  güçleri demokratik ve özgür bir insanlık ve Türkiye için Zülküf Gezen’in mücadelesine sahip çıkmaya ve direnişi zafere taşımaya çağırıyoruz."