KDP ile MİT ortak çalışma merkezleri kurdu!

Türk devletinin işgalci saldırıları sürerken, KDP ile MİT'in 4 ortak çalışma merkezi kurduğu öğrenildi. Bu merkezlerde, keşif ve saldırılar ile ajanlaştırma planları yürütülüyor.

Türk devletinin, Güney Kürdistan'a yönelik işgalci operasyon ve hava saldırıları sürüyor.

MA'nın haberine göre, operasyonların daha geniş alanda sürdürülmesi amacıyla Zaxo, Duhok, Amediyê ve Bradost bölgesinde KDP ve MİT tarafından 4 ortak çalışma merkezi kurulduğu bildirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, MİT’e bağlı tüm birimlerin KDP ile birlikte koordineli olarak bu merkezlerde çalıştığı, ajanlaştırma, keşif ve saldırı planlarının da bu merkezlerden hazırlandığını söyledi.

MERKEZLER NEREDE?

Söz konusu merkezlerden birinin Barzan Balekayeti arasındaki Pirefatê Dağı'nda olduğu belirtilirken, keşif ve birçok askeri faaliyetin burada yürütüldüğü kaydedildi. Zaxo-Duhok arasındaki tünel girişindeki bulunan ikinci merkezde ise halkın ajanlaştırma ve PKK’lilerin yerleşim yerlerini tespit etme amaçlı faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

Zaxo’ya bağlı Şeraniş'te kurulan merkezde ise halkı PKK’ye karşı kışkırtma faaliyetlerinin yürütüldüğüne dikkat çekildi.