Kemal Kurkut katledildiği yerde anıldı

Amed'de 2 yıl önceki Newroz kutlamasında polis tarafından hedef gözetilerek katledilen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, HDP, DTK ve DBP'liler tarafından katledildiği yerde anıldı.

21 Mart 2017’deki Amed Newroz kutlamasına katılmak için alana gelmeye çalışırken polis tarafından vurularak katledilen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından katledildiği yerde karanfillerle anıldı. Anmaya HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eşbaşkanı Mehmet Arslan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan katıldı.

Burada açıklama yapan HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, bu yıl ki Newroz'u da baskı, zulüm ve katliamlar altında kutladıklarını belirterek başladı.

'BU BİR KATLİMADIR'

2 yıl önce bulundukları noktada Kemal Kurkut'un çıplak bedeniyle polis tarafından infaz edildiğini kaydeden Aydeniz, konuşmasına şöyle sözlerle devam etti: "Bu infazı kimin gerçekleştirdiği belli olmasına rağmen halen kimseden bundan dolayı tutuklanmadığını görüyoruz. Kemal Kurkut'a yapılan aslında bu ülkede barış, demokrasi ve geleceğin mücadelesini verenlere de bir mesajdı. Türkiye'de canlı bomba olmasına rağmen tutuklanmayan IŞİD'liler varken, Kemal Kurkut tüm dünyanın gözleri önünde infaz edildi. Bu bir katliamdır. Bizler Kemal'in mahkemesinin takipçi ve hak, adalet, vicdan yerini bulana kadar mücadele edeceğimizi söylemek isterim."

'MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK'

Kemal Kurkut'un vurulduğu yere bugün karanfil bırakacaklarını ifade eden Aydeniz, "Diriliş bayramı olan Newroz'u tüm Kürt halkına kutluyoruz. Newroz, Kawalardan Kemal Kurkut'lara ve Zülküf Gezen'lere binlerce kez kutlu olsun. Çağdaş Kawalar olduğu sürece bu mücadele bitmeyecek. Mücadelemiz adalet, barış ve özgürlük hakim olana kadar devam edecek. Tekrardan bugün buraya gelen milyonların huzurunda Kemal Kurkut'u saygıyla anıyorum ve eğiliyorum" dedi.