Kerkük’teki Kürt partiler: Türkiye'nin saldırılarını kınıyoruz

Kerkük’teki Kürt partileri, Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırılarını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. Partiler Türkiye'nin Kerkük içişlerine karışmasını hak ihlali olduğunu hatırlatarak, saygı gösterilmesini gerektiğini vurguladı

Kerkük’te bulunan Kürt partileri, Komünist Partisi binasında bir araya gelerek, Türk devletinin Mexmur ve Şengal’e yönelik yaptığı saldırıları protesto etti. KDP toplantıya katılmazken, partiler ortak bir açıklamayla, Türk devletinin saldırılarını kınadı.

YNK, Goran, Komela İslami, Yekgirtu, Komünist Partisi yaptıkları toplantının ardından ortak bir basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Açıklama yapan Komünist Partisi üyesi Bextiyar Mihemed, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarının kabul edilmez olduğunu belirtti.  Türk devletinin Mexmur ve Şengal’e yönelik saldırılarını kınadıklarını kaydeden Mihemed, Kürt partilerin saldırılar karşısında ortak duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

TÜRK DEVLETİNİN KERKÜK'E MÜDAHALESİNİ KINIYORUZ

Bextiyar  Mihemed, Türk Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın Kerkük'ün içişlerine karışmasına ilişkin de  ANF'ye şunları söyledi: ''Türk devletinin Kerkük'e yönelik her türlü müdahalesini kınıyoruz. Türkiye komşu ülkelerin ve Irak'ın egemenlik haklarına saygı göstermeli, özellikle de Kerkük'e yönelik müdahaleleren uzak durmalı.Çünkü Kerkük çok renkli ve ortak yaşamın egemen olduğu bir yer.''

Tevgera Azadi Kerkük sorumlusu Komel Sermend, ''Kerkük'ün Araplaşıtırılması konusu üzerinde durulmalı. Tüm taraflar bu maddeleri önemli bulup bu siyasetinin önüne geçilmesi konusunda anlaştılar'' dedi.