Kızıltepe'de muhtarlıklar gasp edildi

Kızıltepe'de görevleri gasp edilen 6 mahalle muhtarının yerine azaları getirildi. Berçem ve Dunaysır mahallelerinin muhtarlıklarına da kayyum atandı. Yerine kayyum atanan Muhtar Mahsum Aslan, "Halkımız sandıkta cevap verecek" dedi.

Türk İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda Mardin'in Kızıltepe ilçesinde görevden uzaklaştırılan 8 muhtardan 6'sının yerine azaları görevlendirildi, 2'sinin yerine ise kayyum atandı. Kızıltepe Muhtarlar Derneği'nin de aracılık yapmasının ardından, görevinden uzaklaştırılan Medya Mahalle Muhtarı Veysi Erdem, Eşme Mahalle Muhtarı Şükrü Gümüş, Küçük Boğaziye Mahalle Muhtarı İbrahim Sarıboğa, 3 Evler Mahalle Muhtarı Hamdulah Kızıl, Yoldere Mahalle Muhtarı Hıdır Güneşten ve Demirler Mahalle Muhtarı Osman Bozdemir'in yerine birinci azalar muhtar olarak görevlendirildi. 

MAHALLE GASP EDİLDİ

İşgal edilen Kızıltepe Belediyesi tarafından bir süre önce Şahkulubey olarak ismi Türkçeleştirilen ve muhtarı Mahsum Aslan'ın görevden uzaklaştırıldığı Berçem Mahallesi'ne ise kayyum atandı. Aslan'nı yerine İlçe Nüfus Müdürü Abdurrahman Abdüssemetoğlu'nun kayyum olarak atandığı öğrenildi. 

Görevden uzaklaştırılan Dunaysir Mahalle Muhtarı Şeref Dağ'ın yerine azalardan birisi görevlendirilmek istendi. Birinci aza teklifi kabul etmezken, diğer azalar ise "güvenlik soruşturması"na takıldı. Bunun üzerine Dağ'ın yerine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ramazan Uygur kayyum yapıldı.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, muhtarlıklarına kayyum atanan mahallelerde işlerin yapılmadığını aktardı. 

'HALKIMIZ EN GÜZEL CEVABI VERECEK'

Yerine kayyum atanan Berçem Mahalle Muhtarı Aslan ise, görevinin gasp edildiğini söyledi. Yerine kayyum olarak atanan Abdüssemedoğlu'nun da görevi almak istemediğini, devlet memuru olması nedeniyle mecbur kaldığını tahmin ettiğini belirten Aslan, "Beklentimiz halkın sandıkta bu kayyum uygulamasına cevap vermesidir. Halkımız ne yapacağını çok iyi biliyor. Sandık yakındır. Halk o sandığa gidecek, bu politikayı hayata geçirenlere en güzel cevabı verecektir. Bundan eminiz" diye belirtti.