KNK’den işgale karşı birlik ve seferberlik çağrısı

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal operasyonlarına karşı dört parçada Kürt halkını seferberliğe çağırdı.

Türk devleti, Sidekan, Sidekan, Geliyê Reş, Bradost, Xakurkê alanlarında işgal saldırılarını sürdürürken, Kandil’e yönelik de işgal tehditlerinde bulundu.

KNK, işgal saldırılarına en iyi yanıtın 24 Haziran’da Kuzey Kürdistan halkı tarafından verileceğini belirtti.

AKP-MHP faşist ittifakın birinci amacı Kürt halkının imhası olduğunu ifade eden KNK, “Varlıklarını Kürtlerin yoklukları üzerinde kurmuşlar” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Erdoğan’ın başını çektiği Türk devleti her geçen gün büyük bir siyasi, ekonomi krize sürükleniyor. Türkiye halkları Erdoğan’dan kurtulmak için 24 Haziran seçimleri çok önemlidir. Kürt halkı ve Türkiye halkı Erdoğan’a gerekli cevabı verecektir. Yapılan araştırmalar, anketler de seçimlerde Erdoğan ve AKP’nin kaybedeceğini ortaya koyuyor.”

Kürt halkının işgale geçit vermeyeceğini kaydeden KNK, şunları belirtti:

“Kürt halkının katliamını kendi kurtuluşu olarak gören Erdoğan, her alanda Kürtlere saldırıyor. Seçimlere kısa bir süre kaldığı bu günlerde Erdoğan, askerlerinin yönünü bu sefer Qendil’e çevirmek istiyor. Medya Savunma Alanları ve HPG’nin bulunduğu alanlara, Başurê Kürdistan’ın tamamına işgal saldırılarını genişletmek istiyor. Erdoğan Qendil’i kendine sembol bir zafer yapmak istiyor. Bu hamleyle 24 Haziran seçimlerini kazanmak istiyor. Ancak Kürt halkı ve dostları bu işgallere izin vermeyecek.

KNK, işgale karşı birliğe ve seferberliğe çağırdı:

“KNK olarak Kürt halkına ve dostlarına Türk devletinin işgal saldırılarına karşı uyarıyor ve 24 Haziran’da gerekli cevabı vermeye çağırıyoruz. Kürt halkı Başûr, Rojhilat, Bakur, Rojava’dan dünyaya Kürt halkı Erdoğan’ın işgal planlarına karşı durmaya ve birlik içinde olmaya çağırıyoruz.

Özellikle de Kürdistan Bölgesi, Irak hükümetleri, parlamento Türk devletinin işgal saldırılarını kabul etmemeli ve yollarını kesmelidir.

Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkı Erdoğan ve Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı seferber olmalıdır. 24 Haziran’da da Erdoğan’ı düşürüp, HDP’yi yükseltmeleri gerekir.”