KNK, Tevgera Azadi ve RJAK, Yağız’ı ziyaret etti

KNK, Tevgera Azadi ve RJAK, tecride karşı açlık grevindeki Nasır Yağız'ı ziyaret etti. Heyet, "Başarıya ulaşılacağına inanıyoruz" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Tevgera Azadi ve RJAK’tan oluşan bir heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Hewlêr’de 155 gündür açlık grevi direnişinde olan HDP Üyesi Nasır Yağız’ı ziyaret etti.

Ziyarette KNK Üyesi Dr. Kamuran Berwari, Tevgera Azadi Üyesi Berivan Mihemed’in yanı sıra çok sayıda kişi yer aldı.

'BİR AN ÖNCE TECRİT KALKMALI'

KNK Üyesi Dr Kamuran Berwarî, Kürdistan’ın dört parçasında ve dünyanın birçok yerinde tecride karşı açlık grevi eylemlerinin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Açlık grevinde olan binlerce kişi Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyor. Türk devleti tecridi bir an önce kaldırmalıdır.

'BAŞARIYA ULAŞACAĞINA İNANIYORUZ'

Kürt halkı kritik bir süreçten geçiyor. Bu süreci boğmak için Türk devleti Öcalan üzerinde tecridi ağırlaştırıyor. Tecridin kırılması için de Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişi Nasır Yağız, Fadîle, Îmam, Mustefa ve binlerce kişinin katılmasıyla devam ediyor. Tecride karşı başlatılan açlık grevlerinin başarıya ulaşacağına gönülden inanıyoruz."