Komalên Ciwan: Baran Mawa'nın yolunda faşizmi bitireceğiz

Baran Mawa ve yoldaşlarını anan Komalên Ciwan, Mawa'nın yol göstericiliği ile Kürdistan'da faşizmin bitirileceği mesajını verdi.

Komalên Ciwan, 7 Temmuz'da 6 arkadaşıyla birlikte şehit olan Baran Mawa yoldaşlarına ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Açıklamada, Baran Mawa'nın mücadeleci kişiliğine dikkat çekilirken, onun öncü ve sonuç alıcı özelliklerine değinildi. Mawa'nın, tarz, üslup ve duruşuyla hakim ve örnek olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Bizim mücadelemizin en büyük yol göstericisi olacaktır. Kürdistan'da faşizmin gölgesi dahi kalmayacaktır. Tüm Kürdistan gençliği, gençliğin komutanı Baran yoldaşa sahip çıkmalıdır" denildi.

'EN BÜYÜK KATKILARIN SAHİBİ'

Açıklamada, Baran Mawa şu sözlerle anlatıldı:

"Baran Mawa yoldaşımız, gençlik hareketine yıllarını vermiş, büyük bir emekle Komalên Ciwan örgütümüzün kuruluşundan gelişimine kadar her aşamasında yer almış, en büyük katkıların sahibi olmuştur. Gençlik hareketimizin kuruluşundan gelişimine ve PKK mücadelesine katkıların bugüne kadar dahi her aşamasında sağlanan tüm gelişmelerin kuşkusuz en büyük pay sahibi Baran yoldaşımız olmuştur. Bugün Kürdistan’ın 4 parçasından Avrupa’ya tüm alanlarda bir büyüme ve gelişmeyi sağlayan gençlik hareketimizin bu aşamaya gelmesinde, 2011 yılında Rojava Devrimi başlarken orada gelişen devrim sürecinin ilk nüvelerinde ve Rojava gençliğinin örgütü olan Cıwanên Şoreşger’in örgütlenmesi, gelişmesi ve devrime öncülük edip bugünkü YPG güçlerini oluşturmasına öncülük eden, doğrudan bu pratiğin içerisinde yer alan Baran yoldaşımız, 2013 yılında ilan edilen ve daha sonra Özyönetim Direnişleri’yle birlikte YPS’ye evrilen ve kuruluşundan bu yana birçok alanda devrimci sorumluluğuyla halkın her sorunuyla ilgilenen ve düşmana büyük darbeler vuran, düşmanın diz çöktürme planlarına boyun eğmeyip planladığı tüm katliamları boşa çıkaran ve özyönetim alanlarında kahramanca savaşarak onlarca şehit veren Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDGH) de yine en büyük mimarı olmuştur. Cizre Direnişi’nin komutanları; Axin, Harun, Faraşin yoldaşların, Gever Direnişinin öncüleri Rojvan, Alişerlerin; Sur Direnişi’nin öncülerinden; Harun, Eriş, Siti, Andokların ve nice kahraman militanın komutanı olmuştur, Baran Heval.

'NASIL OLUNMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ...'

Baran Heval tüm mücadele yaşamı boyunca gençlik hareketinin her zaman en büyük öncüsü olmuştur. Önder APO’nun yarattığı bu görkemli mücadelenin en büyük savunucularından ve emekçilerinden biri olarak her zaman yaşamıştır. Yaşamın her anında bize bir militanın nasıl olması gerektiğini göstermiş, yüzlerce gençlik kadrosunu eğitmiş ve mücadeleye kazandırmıştır. Gerek fikirleri gerek eylemleri her zaman dönemin ihtiyaçlarına denk düşecek ve cevap olacak şekilde olmuş ve her alanda düşmana vurulan darbelerin sahibi olmuştur. Denizler'den İbolar'a, Haki Karerler'den Mazlumlar'a uzanan devrim mücadelesinin bir ardılı olan Baran Heval; 2002 ve sonrası gençlik mücadelesinde bu geleneğin bir ardılı olarak yaşamıştır. Amed Serhıldanları’ndan Kobanê Direnişi’ne kadar birçok devrimci ayaklanma ve direnişin komutanlığını yapmıştır.

Baran Heval, gençlik hareketinde farklı bir hava yarattı. Askeri ve ideolojik yönü, tüm çalışmalara hakim perspektifi, net, açık, keskin ve güçlü duruş ve yoğunlaşmaları itibarıyla her zaman komutanlık özelliklerini taşıyan ve bu nedenle de herkesin doğal olarak da öncü olarak kabul ettiği bir arkadaştı. Tarz, üslup ve duruşuyla hakim ve örnekti; herkesi kapsayan, herkese hitap edebilen, tespitleri yerinde ve ikna eden yönleri, moral, umut veren yanları ile öncü düzeydi. Her arkadaşın hassasiyetlerini ayrı ayrı gözeten yönleri, devrimciliğin önünde hiçbir engel tanımayan yönleri inanan güven veren yönleri en ileri düzeyde, düşmana öfkesi büyük, bu nedenle ürettikleri ve yarattıkları da ona denkti. Tüm pratikleri mutlaka sonuç alıcıydı.

'ISRARLI BİR DEVRİMCİYDİ'

Örgüte bağlılığı, sonsuz güven ve inancı o kadar güçlüydü ki hiçbir şey onda tereddüt yaratamazdı, Önder Apo’ya ve Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Devrimi’ne müthiş bağlı, soğukkanlı, kapsayıcı, herşeyi anlamlandırmaya, çözmeye çalışan, müthiş bir sabırla yaklaşan ve herkese karşı çok saygılı ve değer veren bir komutandı. Vicdani ve duygu yönü, yoldaşlarına ve şehitlere bağlılığı, her arkadaşla empati kurabilme yönü, herkese moral, güç veren yönleri, büyük, ısrarlı bir devrimci olduğunun en büyük kanıtıydı. Gerçek bir PKK militanının nasıl olması gerektiğinin en somut hali idi. Çok belirgin bir duruş ve herkesin içerisinde bu duruşuyla hemen fark edilirdi. Zekası, öngörü ve tespitleri ile gerçek bir komutandı.

Ayrıca Kürdistani yönleri en ileri düzeyde olan, bu coğrafyayı ve tarihini köy köy, gün gün bilecek kadar Kürdistan’a sonsuz bağlıydı.

2017 yılında gelindiğinide ise doğrudan gerilla mücadelesine katılıp çok sevdiği Botan sahasına giden ve orda da öncü olarak aldığı mücadele geleneğini en üst seviyede son nefesine kadar yerine getirmiştir."

'KÜRDİSTAN'DA FAŞİZMİN GÖLGESİ DAHİ KALMAYACAK!'

Açıklamanın devamında şu ifadelere de yer verildi:

"Komalên Ciwan Örgütü olarak, Baran Heval her zaman bizim için öncü, önder bir komutan olacaktır. Anılarına bağlılık ve mücadelesini büyütmek bizim için en temel görevdir. Bundan sonrası açısından Heval Baran’dan ve onun şahsında tüm devrim şehitlerinden aldığımız perspektif; bizim mücadelemizin en büyük yol göstericisi olacaktır. Heval Baran’a sözümüzdür ve onun bize emridir. Kürdistan'da faşizmin gölgesi dahi kalmayacaktır. Bu temelde Seri hılde hamlemiz Heval Baran şahsında tüm Kürdistan devrim şehitlerinin intikam hamlesi olacaktır. Tüm Kürdistan gençliği, gençliğin komutanı Baran yoldaşa sahip çıkmalıdır. Geliştireceğimiz her eylem Baran Heval'in perspektifine denk olacaktır."