Komalên Ciwan’dan 27 Kasım mesajı

Komalên Ciwan Koordinasyonu, PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Komalên Ciwan yazılı mesajında, “27 Kasım 1978 yılında insanlığın en kadim toprağı olan Kürdistan da tohumu ekilen PKK bugün toprağa kök salmış, milyonların kalbine taht kurmuştur” dedi.

PKK’nin kuruluş yıldönümünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürt halkı ve devrimci gençliğe kutlayan Komalên Ciwan, “Haki Karerlerden Delal, Zeki ve Atakan yoldaşlara, Ali Çiçeklerden Baran Mawa ve Mahir Botanlara tüm kahraman şehitleri saygı ve minnetle” andı.

Açıklamada, “PKK insanlığa yağdırılan nefrete ve lanete karşı intikam gazabı, insanlık değerlerinin özgürlüğe kavuşmasında ise yıkılmaz bir direniş abidesi, sarsılmaz bir değerler anıtıdır. Bu gerçeklik her geçen gün bir kez daha ispatlanarak büyümektedir” ifadeleri yer aldı.

PKK’nin çıkışından bugüne gerçekleşen tüm imha saldırıları, inkar ve katliamlara dikkat çeken Komalên Ciwan, “PKK mucizevi düzeyde bir direnişle kendini var etmesini bilmiştir” diye ekledi.

PKK’nin “bir yenilmezlik hareketi” olduğunu belirten gençlik hareketi, şu ifadeleri kullandı:

“PKK sarayların ve köşklerin karanlık dehlizlerinde planlanan tüm kirli, uğursuz ve lanetli politikaları alt üst etmekle yetinmemiştir. 40 yıllık mucize direnişiyle hem Kürdistan’da hem insanlık nazarında büyük devrimsel gelişmeleri yaratmasını bilmiştir. Sömürgecilerin kendilerini, ağa babalarını ve uşaklarını asıl kahreden gerçeklik de bu olmaktadır.”

“Bugün de başta Kürdistan’daki gençlik olmak üzere tüm sosyalist, yurtsever ve devrimci gençliğin direniş pınarı olarak PKK’yi seçmesinin esas sebebi budur” diyen Komalên Ciwan, şöyle devam etti:

“Tarihsel mirası PKK’nin devrimci zaferi yaratacağının en büyük kanıtıdır. Kemal Pir bundan tam 36 yıl önce ‘bugün 6 kişiyiz, yarın 16, gelecekte milyonlar olacağız’ derken PKK’de gördüğü zaferin bilgece inancıyla öngörüde bulunmuştu. 40 yıllık soluksuz mücadele sürecinde ise Kürdistan gençliği Önderlik felsefesi ve PKK direniş kültürüyle fedaileşti ve sel olup devrim saflarına akarak binlerce Kemal Pir, binlerce Haki Karer ve binlerce Ali Çiçek oldular.

Partimizin 41. Yılına girerken tüm zamanlardan daha kararlı, daha iradeli ve daha örgütlü en sert savaş koşullarına hazırlıklı, özgürlük uğruna en yüksek fedai ölçüleri özümseyen ve Önderliği ve halkı için gözünü intikam ve zaferden başka bir şeye dikmeyen bir gençlik mücadelesinin olacağı kesindir. Partimiz PKK’nin 41. yıl mücadelesinin büyük başaracağına yürekten inanıyor ve özgürlük bayramına dönüşeceği büyük bir mücadeleyi ortaya koyacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu temelde tüm Kürdistan gençliğini başkaldırarak ‘tecridi kırma, faşizmi yıkma ve Kürdistan’ı özgürleştirme’ hamlesine katılmaya ve parti bayramımızı direniş bayramına dönüştürmeye çağırıyoruz.”