Gerilladan 'komplocu' ABD'ye tepki: 21 kat daha büyüdük!

“Amerika'nın son kararı karşısında üzüldüğümü söyleyemem, çünkü yönetimimizin yüzde yüz Önder Apo'yla yürüdüğünü gösterir.”

ABD’nin PKK’nin öncü kadrolarına ilişkin aldığı kararı kınayan HPG gerillası Kawa Garzan, şöyle konuştu: “Amerika, yöneticilerimizin ismini veriyor; Cuma, Cemal ve Abbas arkadaşın isimlerini. Tüm dünya bunu iyi bilmelidir ve biz bunu açıkça dile getiriyoruz; Önder Apo binlerce Cemal, Abbas ve Cuma arkadaşı yarattı. Bu arkadaşlarımız, diğer arkadaşlarımız ve kadın yönetimi, Önder Apo'nun soluğudurlar. Bu yüzden bizim ilişkilerimizin de nefesidirler.

Ne yapacaklar?

Bu davayı ve savaşı bilmeyen, meseleyi anlamayan Amerika'nın 24 saat arkadaşlarımızın peşinde olduğunu ve arkadaşlarımızın da saklandıklarını sanır. Şu unutulmasın; savaşı Önder Apo'yla omuz omuza götürenler bu arkadaşlardır.

Bilmeyen de Amerika'nın şimdiye kadar uçak, gemi, tank ve toplarını  Türkiye'ye vermediğini ve bize saldırtmadığını, kararın bugün verildiğini sanır. Bu karar 40 yıldır verilmiş. Önder Apo, “Komplo yaptınız, bir Öcalan'ı tutukladınız ama binlerce Öcalan vardır'' demişti. Örgütümüz, toplumumuz, Hareketimiz, devrimimizin adımları 98'e göre aynı mı? Hayır, aynı değil.

1998-2018; 20 yıl geçti, 21 yıl etti. 21 kat büyüdük, yükseldik. Her yıl yeni büyük atılımlar yapıyoruz. Bu yönetim yapıyor. Amerika'nın bu kararı karşısında üzüldüğümü söyleyemem, çünkü yönetimimizin yüzde yüz Önder Apo'yla yürüdüğünü gösterir. Açıktır ki Cuma, Cemal ve Abbas arkadaşlar her yönüyle, Önder Apo'yla nefes alıyorlar. Bu da bizim başarımızdır, Önder Apo'nun yaratıcılığıdır.

Gençlerimiz ve analarımız müsterih olsun; Amerika hiçbir şey yapamaz. Halkımız kendini güçsüz görmemeli. NATO'ın üçüncü gücünü askeri, ekonomik, siyasi anlamda perişan eden halkımız ve Hareketidir.

PKK yönetimiyle, militanıyla, gerillasıyla beraber her zamankinden daha çok başarıya yaklaşmış. Bu başarıya gençlerimizle paylaşmak istiyoruz. Amerika’nın aldığı son karar, daha fazla örgütlülük ve kararlılıkla sonuçsuz kalacak.”