KONGRA-GEL’den bayram mesajı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürdistan halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. KONGRA-GEL, “Başta Önder Apo olmak üzere Kürdistan halkının, tüm mücadele arkadaşlarımızın ve İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Bayramın halkımızın ulusal ve toplumsal birliğini güçlendirmesine vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Eşbaşkanlık Divanı mesajında şunlar belirtildi:

“Halkımız bu Kurban Bayramını da başta Türk devleti olmak üzere sömürgeci devletlerin saldırısı altında karşılıyor. AKP – MHP faşist hükümeti Kürdistan’ın tüm parçalarında Kürt halkının maddi ve manevi kazanımlarını yok etmeyi hedefliyor.

Saldırılar sadece bir partiye ve bir parçaya yönelik değildir. Kürdistan halkı ve tüm siyasi güçler çok iyi bilmelidir ki; saldırıların amacı Kürt halkının büyük bedeller vererek elde ettiği kazanımlarını yok etmektir. Ortadoğu’da temel bir güç haline gelen Kürt halkının kazanımlarını engellemek, yok etmek sömürgeci güçlerin ortak hedefidir.

Açlık grevleri sürecinde Önder Apo’nun tüm toplumsal sorunların çözümü için sunduğu 7 maddelik önerileri dikkate almayan AKP – MHP faşist hükümeti, Önderlik üzerinde mutlak tecrit, Bakûr, Başûr ve Rojava ya yönelik işgal ve yok etme amaçlı saldırılarını sürdürüyor.

Kürt halkının varlığına düşman olan faşizme karşı Kürt halkının tüm siyasal ve toplumsal güçlerinin ulusal birlik temelinde mücadele etmesi tarihsel bir zorunluluktur. Faşizme karşı tek yol mücadelenin yükseltilmesidir.

Faşist Türk devlet rejimi, kuruluşundan şimdiye kadar yaşadığı en ağır ekonomik ve siyasal krizin içindedir. Kürt halkı ise son yüz yıl içinde en güçlü olduğu bir sürecin içindedir. Faşizmi yenerek Kürdistan ve Ortadoğu halkları için özgürlük ve demokrasiyi kazanmanın koşulları vardır.

Bunun için her şeyden önce bütün Kürt siyasi güçlerinin birliği hayati önemdedir. Tüm sömürgeci güçlerin korkulu rüyasi, Kürt siyasetinin birliğidir. Hiçbir Kürt partisi faşist AKP – MHP hükümetinin Kürt düşmanı politikalarına hizmet etmemelidir.

Bu konuda gerekli duyarlılığın yaratılması için Kürt siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve Kürt aydınlarına büyük sorumluluk düşüyor. Kurban Bayramı ziyaretleri bunun için çok önemli bir fırsattır. Türk sömürgeciliğinin planları teşhir edilmeli ve işgal politikalarına karşı ulusal ve toplumsal birlik geliştirilmeli, tepki ve direniş büyütülmelidir.

Türk devlet faşizmine karşı, bulunduğu her alanda halkımıza mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyoruz. Bu temelde halkımızın Kurban Bayramını tekrar kutluyor, üstün başarılar diliyoruz.”