Kürdistan'da kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

Kürdistan'da özellikle Serhat Bölgesi’nde devam eden yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce köy ve mezranın yolu kapandı.

Kürdistan’ın birçok kentinde yoğun kar yağışı ve etkili tipi nedeniyle hayat durma noktasına geldi. İki gündür aralıksız yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce yerleşim yeriyle bağlantı kesildi. Kar yağışından kaynaklı birçok kaza meydana geldi. Yaşanan trafik kazaları sonucu onlarca kişi yaralandı.

Özellikle Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Kar, Ardahan ve Ağrı başta olmak üzere birçok kente yoğun kar yağışı yaşanıyor. Köylerde, kar kalınlığı metreye ulaştı, yüzlerce köy ve mezrayla irtibat kesildi. Yolların kapanmasından dolayı insanlar yollarda mahsur kalırken, birçok hasta da hastaneye götürülemedi.

ÇALIŞMA YAPILMAYAN YOLLARDA KAZALAR YAŞANIYOR

DBP’li belediyeler döneminde yaşanan kar yağışına rağmen, belediye ekiplerinin yoğun çalışması nedeniyle kapalı yollar hemen açılırdı. Kayyum atanan Van, Hakkari, Muş, Ağrı ve ilçelerde günlerdir yollar kapalı olmasına rağmen her hangi bir çalışma yapılmıyor. Kürdistan illerinde hem kayyumların, hem de karayolları ekiplerinin hiçbir çalışma yapmaması nedeniyle birçok kaza meydana gelirken, yüzlerce köy ve mezranın yolu da halen kapalı bulunuyor.

Etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Van-Erciş karayolunda kaza meydana geldi. Yaşanan zincirleme kaza sonucu 16 kişi yaralandı. Olayın görgü tanıkları, kazaya 6 aracın karıştığını belirterek, 2 gündür yağan karın karayolları tarafından temizlenmediğini ve tuzlama yapılmadığı için kazanın meydana geldiğini söyledi.