Lêlîkan’daki çatışmalarda bir gerilla hayatını kaybetti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney Kürdistan’ın Lêlîkan tepesinde Türk işgal güçlerine yönelik eylemler sırasında bir gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, Şahan Tolhıldan kod adlı gerillanın Lêlîkan’da 29 Mayıs günü yaşanan çatışmalar sırasında hayatını kaybettiğini bildirdi. Lêlîkan tepesine aynı gün yönelik düzenlenen iki farklı eylemde, en az 20 askerin öldürüldüğü bildirildi. Eylemlerde ayrıca 6 mevzi ve bir barınak imha edildi.

HPG-BİM hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod Adı: Şahan Tolhıldan
Adı Soyadı: Ozan Salan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Yadigar - Abdulhakim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2018 / Medya Savunma Alanları

Açıklamada gerillaya ilişkin ayrıca şu bilgiler verildi: “Şahan Tolhıldan arkadaşımız, Van Özalp’da dünyaya gelmiştir. Özalp’ın yurtsever geleneği ve ortamı içerisinde büyüyen Şahan arkadaşımız, Kürt Özgürlük Mücadelesinin etkisiyle büyümüş ve özgür Kürt geleneği içerisinde şekillenmiştir. Aile çevresinde birçok kişinin mücadeleye katılması ile Şahan arkadaş da tercihini özgürlük saflarında kılmış ve gençliğinin ilk yıllarında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya geldiği andan itibaren barbar ve soykırımcı TC faşizminden intikam almak için kendini sonuna kadar savaşa katan bir tarzın sahibi olmuştur. Dönemin devrimci hamle ruhunu temsil eden bir tarzda Lelikan alanında gerçekleşen birçok eylemde yer almıştır. 29 Mayıs günü katıldığı eylemde de gerillanın saldırı ruhunu en iyi temsil eden arkadaşlarımızdan biri olarak fedaice savaşmış ve düşmana ağır kayıplar verdirerek şahadete ulaşmıştır.”

HPG-BİM, “Kahramanca savaşarak şehit düşen Şahan Tolhıldan arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta Salan ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirmenin sözünü bir kere daha yineliyoruz” diye noktaladı.