Leyla Güven'den mektup: Bedeli ne olursa olsun kazanacağız!

Leyla Güven, "Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluyorum ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktadayım. Bedeli ne olursa olsun kazanacağız" dedi.

Tecridin kaldırılması amacıyla 73 gündür açlık grevinde direnen Leyla Güven, Amed'de aynı amaçla alana çıkan binlerce kişiye hitaben mektup yazdı. 

Leyla Güven'in, HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ tarafından okunan mektubun tamamı şöyle:

"Değerli halkımız, sevgili kadın yoldaşlar

Amed’in, Serhad’ın, Botan’ın aydınlık yüzleri merhaba… 

Her birinizi ayrı ayrı selamlıyor, içinde bulunduğumuz bu zorlu ama tarihi süreçte hep beraber başaracağımıza olan inancımı tekrar vurguluyorum. 

Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, toplumsal barışın kalıcılaşmasının önünde bir engeldir. Sayın Öcalan toplumsal barışın inşasında önemli bir aktördür. Bunu yaptığı teorik ve pratik deneyimleriyle fazlasıyla kanıtladı. Dolayısıyla toplum tüm bu gerçekliğin farkındadır. Talebimin gerçekleşmesi durumunda ortaya çıkacak olumlu sonuçları gördükleri ve bildikleri için, eylemim daha ilk günden itibaren içeriden ve dışarıdan 7’den 70’e sahiplenildi. 

Bir anlamda sesimi, sesimizi içerdekiler olarak duyurduğumuza ve belli bir noktada sonuç alacağımıza inanıyoruz. 

'DİRENİŞİMİZİ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ'

Bu direngen halk, özgürlük ve demokrasi sevdalısı kadınlar, gençler Dehak’tan bugüne kadar zalime karşı oynadığı rolü bir kez daha oynayacak ve bedeli ne olursa olsun kazanacaktır. İnancımız ve irademizle bu direnişimizin sonunu zafere ulaştıracağız. Tarihi süreçlerin içinden geçtiğimiz şu günlerde, sizlerle tüm koşullarda ve imkansızlıklara rağmen deyim yerindeyse duvarları yıka yıka özgür bilinç ve iradeler temelinde buluşmak, tutsak edilmeyecek olan tüm yarınlarımızla kendimizi ifade edecek zeminler yaratmak, büyük moral ve coşku ifadesidir benim için de. 

Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum. Sizleri bu direniş günlerinde duvarların öte yanından başaracağımıza olan inancımla bir kez daha selamlıyor, devrimci yüreklerinizden yoldaş sıcaklığı ile sarıyorum."