'Mahkemede yaşıyorum, nüfusta ölüyüm'

Geçen hafta içinde mahkemede tarafından 12 yıl hapis cezası istenen Murat Aladağ, hesap açmak için gittiği banka ve nüfus dairesinde 'ölü' olduğu gerekçesiyle işlem yapamadı.

Aziz Nesin’in ünlü ‘Yaşar ne yaşar, ne yaşamaz’ hikayesi Van’da gerçek oldu. Van’da yaşayan Murat Aladağ, geçen hafta ‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı bir davada Savcı, ağır hapis cezası talep etti. Duruşması ertelenen Aladağ, ardından günlük yaşamına geri döndü ve bankaya giderek hesap açmak istedi. Ancak banka yetkilileri Aladağ’a hesap açamayacaklarını söyledi.

Aladağ bunun nedenini sorduğunda, ‘Kayıtlarda ölü olarak görünüyorsunuz’ cevabını aldı. ‘Ben yaşıyorum’ diyerek Nüfus Müdürlüğü’ne ve yaşadığına dair yazı almak için Van Nüfus Müdürlüğü’ne giden Aladağ, burada da ‘Güncellemeden dolayı sorun var. Kayıtlarda ölü görünüyorsunuz’ yanıtını alınca hiçbir resmi işlemini yapamadı.

‘YAŞADIĞINI İSPATLA GEL’

Nüfus Müdürlüğü’ne başından geçenleri anlatan Aladağ’a ‘Yaşadığını ispatla gel’ cevabı verilince Aladağ, aile bireylerini Nüfus Müdürlüğü’ne çağırdı ve yaşadığını ispat etti. Nüfus Müdürlüğü, ailesinin beyanları üzerine Aladağ’ın nüfus bilgilerini güncelleyerek yaşadığını resmi kayıtlara geçti.

Konuya ilişkin bilgi veren Aladağ, "Geçen hafta mahkemeden 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılandım, bankaya hesap açmak için gittiğimde öldüğümü söylediler. Ben yaşıyor muyum, ölü müyüm?... Bir karar versinler. Konuya ilişkin hukuki mercilere başvuracağım. Yaşadığım halde ‘Ölü’ göstermeleri tam bir skandal" diye konuştu.