Mardin'de de direniş sürüyor-YENİLENDİ

Gasp edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne yürümek isteyen HDP’lilere polis tazyikli suyla saldırdı. Saldırılar sonucunda 3 HDP'li vekili yaralanırken, 5 muhabir gözaltına alındı.

Mardin'de aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu halk belediye binasına yürümek istemesi üzerine polisler tazyikli su ve biber gazlarıyla saldırdı. Polislerin  saldırısına karşı HDP'liler, Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı. Müdahalesi sertleşen polise HDP'liler, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla karşılık verdi. 

Yolların tek taraflı trafiğe kapatıldığı ve bir kişinin yaralandığı polis saldırısına rağmen HDP'lilerin direnişi sürüyor. 

ÜÇ VEKİL YARALANDI

Polisin şiddetli saldırıları sonucu HDP’li milletvekilleri Tülay Hatimoğlu, Serpil Kemalbay ve Pero Dündar hastaneye kaldırıldı.  Milletvekilleri kısa bir süre sonra taburcu edildi. 

BEŞ MUHABİR GÖZALTINA ALDINDI

Protesto eylemlerini görüntülemek isteyen Mezopotamya Ajansı muhabirleri Ahmet Kanbal ve Mehmet Şah Oruç ile Jinnews muhabiri Rojda Aydın, gazeteciler Nurcan Yalçın ve Halime Parlak yaka paça gözaltına alındı. Gazetecilerin yanı sıra çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi.