Maxmur’dan bir heyet Herêm Mehmud’u ziyaret etti

Maxmur mülteci kampından bir heyet, Kelar’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Herêm Mehmud’u ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevi eylemleri devam ediyor. Hewlêr’de Nasır Yağız’ın süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 184’üncü gününde, Kelar’da Herêm Mehmud’un grevi 89’uncu gününde.

Paralel olarak Maxmur’da 161 gündür, Süleymaniye’de 162 gündür dönüşümlü grevler yapılıyor. Ayrıca Süleymaniye’de Merwan Memduh Özdemir, 10 gündür açlık grevinde.

Maxmur mülteci kampından bir heyet, Kelar’da Herêm Mehmud’u ziyaret etti. Heyet adına Maxmur Kampı Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin, Öcalan şahsında aynı zamanda Kürt halkına uygulandığını belirtti.

Bu direniş sayesinde Öcalan ile avukatların iki kez görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Budak, bu görüşmelerin Kürt halkının zaferi ve özgürlüğünü getireceği umudunda olduklarını söyledi.

Ancak bu görüşmelerin tecridin kırıldığı anlamına gelmediğini dile getiren Budak, “Ama halkımızın direnişçi gücü düşmanın gözünü korkuttu ve önderliğimiz ile görüşme gerçekleşti” dedi. Budak, bu görüşmelerin yeni bir süreci beraberinde getireceğini söylerken, çözümün yolunun açılması umudunu dile getirdi. Budak, Herêm Mehmud şahsında tüm açlık grevi eylemcilerini selamlayarak, “Zaferin bizim olacağına inanıyorum” dedi.

89 gündür açlık grevinde olan Mehmud, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Benim başlattığım bu eylem, insanlık için, özgür bir yaşam, Kürt halkı ve önderliğinin başarısız içindir” dedi. Mehmud, tecridin kırılması için direnişin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.