Maxmur ve Hewlêr'de açlık grevleri sürüyor

Maxmur ve Hewlêr'de İmralı tecridine karşı açlık grevleri sürüyor. HDP üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu her geçen gün daha kötüye gidiyor.

MAXMUR

Şehit Rüstem Cudi (Mexmur) Mülteci Kampı’nda tecride karşı başlatılan açlık grevi eylemi 52’nci gününde.

Maxmur’da bugün yapılan açıklamanın ardından eylemi, 9'u erkek, 11'i kadın olmak üzere 20 kişilik 18’inci grup devraldı.

Eylemcilerden İhsan Çeli, Kürt halkının tecride karşı sesini yükseltmesi gerektiğini belirterek, “Her yerde sesimizi yükselmeliyiz. Kürt halkının özgürlüğü için büyük bir direnişe ihtiyacımız var. Tecride karşı da her alanda direnmeliyiz. CPT, insan hakları kurumları bir an önce sorumluluklarını yerine getirip, tecride karşı harekete geçmeli" dedi.

Öte yandan 20 Ocak’tan bu yana süresiz dönüşümsüz olarak açlık grevi eylemini sürdüren İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok’un eylemi 17’nci gününe girdi.

HEWLÊR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hewlêr Temsilciliği’nin tecride karşı başlattığı açlık grevi eylemi 77. gününde devam ediyor. Parti temsilcilerinin ve halkın ziyaret ettiği açlık grevi eylemini 39’uncu grup devraldı.

Açlık grevini 77 gündür kararlılıkla sürdüren HDP üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu her geçen gün kötüye giderken, Yağız tecrit sonlanana kadar eylemine devam edeceğini belirtiyor.

HDP Başurê Kürdistan Temsilciliği üyesi Hesen Eriş, Leyla Güven'i selamladıktan sonra, “Eylemcilerin sağlık durumu daha çok kötüye gitmeden harekete geçmeliyiz. Eylemcilerin şehit düşmemesi için tecride son verilmelidir” dedi.

Efrin’de şehit düşen Başûr Soran’ın babası Mam Hadi de açlık grevi eylemini ziyaret eden grup içinde yer aldı.