‘Mitingimiz barışa katkı sunmak için’

HDP Amed İl Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, 22 Temmuz'da " Savaşa Karşı Demokratik Çözüm" şiarıyla 5 Haziran Demokrasi (İstasyon) Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge ilişkin "Mitingimizi, barış ortamına katkı sunması amacıyla düzenlemiş oluyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 22 Temmuz Pazartesi Günü Saat 17.00'da 5 Haziran Demokrasi (İstasyon) Meydanı'nda düzenleyeceği mitingin çalışmalarına devam ediyor. "Savaşa Karşı Demokratik Çözüm" şiarıyla yapılacak olan mitinge, katılımların Amed'in tüm ilçelerinden ve çevre illerden olması bekleniyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Mehmet Arslan'ın yanı sıra Tevgera Jinên Azad-Özgür Kadın Hareketi (TJA), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Kürdistani partilerin temsilcileri de katılacak.

Mitingin amacına ilişkin HDP Amed İl Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık ANF'ye konuştu.

BARIŞA KATKI MİTİNGİ

Gerek Amed gerekse de bölgedeki halkın barış çığlığını Pazartesi günü "Savaşa Karşı Demokratik Çözüm" şiarıyla düzenleyecekleri mitingde yükseltmek istediklerini belirten Uyanık, bu mitinge neden ihtiyaç duyduklarını şu sözlerle anlattı: "Kürt meselenin 90 yıllık varlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konuya yaklaşımı ortadadır. Dönem dönem bu çatışmalı ortamın bitmesiyle ilgili birçok görüşmeler yapıldı. Kronolojik olarak deneyimlediğimiz süreçler idi bunlar. Sonuç olarak, bu meselenin diyalog ile çözülmesi gerektiği anlaşıldı. 2013'te başlayan ve 5 Nisan 2015'te devrilen çözüm masasının, sonrasında Türkiye halklarına nasıl bir yıkım getirdiğini hep beraber gördük. Dolaysıyla bu mesele masada konuşularak çözülecek bir meseledir. 31 Mart yerel seçimlerinde de toplumun ne istediğini ve siyasetin önüne nasıl bir görev koyduğunu gördük. O yüzden de mitingimizi, barış ortamına katkı sunması amacıyla düzenlemiş oluyoruz."

MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI

Mitinge partilerinin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK ile DTK eş başkan ve sözcülerinin katılacağı bilgisini veren Uyanık, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "31 Mart seçimlerinde ittifak yaptığımız Kurdi örgütlerde mitinge katılacaklar. Aslında mitingde, barış istediğimiz kadar Kürt halkının birliğinin de sağlanması için haykırmış olacağız. Yine iktidarın Başur yönetiminin verdiği destekle yapılan operasyonlara ilişkin de sözümüz olacaktır. Miting için resmi başvurularımızı yaptık, il-ilçe örgütlerimiz halk çalışmalarına devam ediyor. Tüm bölge illerini de o gün Amed'deki mitingimize bekliyoruz. Partimizin milletvekillerinden tüm diğer arkadaşlarımıza kadar herkes hummalı bir çalışma içerisindedirler. Mitingimizin güçlü bir katılım ile geçmesi için yoğun bir çabamız var. Pazartesi günü, tüm halkımızı mitingimize bekliyoruz."