MLKP: Şehitler yol göstericimizdir

MLKP, yüzlerce kişinin katılımıyla Kasım Şehitler Ayı etkinliği gerçekleştirdi. MLKP Temsilcisi Baran Serhat, "Onlar, yol göstericilerimiz olarak, umut ve direnç kaynaklarımızı büyüttüler" dedi.

MLKP, Kuzey Suriye’nin Cizire Bölgesinde Kasım Şehitler Ayı etkinliği düzenledi. Şehit Alişer Deniz Tugayı’nda gerçekleştirilen anma askeri törenle başladı. Tören alanına Rojava ve devrim şehitlerinin yanı sıra Efrin direnişinde, İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarında ve Reqa’nın özgürleştirilmesi hamlesinde  yaşamını yitiren savaşçıların fotoğrafları asıldı.

Etkinliğe YPG-YPJ savaşçıları, Halk Meclisi temsilcileri, belediye yönetimi, Süryani Halk Meclisi, şehit yakınları, Enternasyonal Özgürlük Taburu, TKP/ ML, RUİS, DKP Birlik, MKP, DKP/BÖG, Kürdistan Sol Parti, SYPG, TKEP/L, THKP-C/ MLSPB’nin yanı sıra, yüzlerce kişi katıldı.

Etkinlikte MLKP/ KKÖ adına konuşan Viyan İsyan, şunları söyledi: “Devrimimize yönelik büyük saldırılar var. Bu devrim şehitlerimizin kanı ile inşa edildi. DAİŞ ve onun destekçi çetelerine karşı şehitlerimiz bizlere yürünecek yolu işaret etmeye devam ediyorlar. Dünyada devrim felsefesi şehitlerimizin kanı ile ortaya çıktı. Bu devrim mücadelesinde on binlerce şehit verdik. Komünist kadınlar olarak kasım şehitler ayında buradan bir kez daha mücadeleyi daha fazla büyütme sözü veriyoruz. Kadın özgürlük çizgimizi şehitlerin bize bıraktığı miras ile büyütüyoruz. Eğer biz şehitlerimizi sahip çıkarsak vatanımıza, özgürlüğümüze, onurumuza sahip çıkarız. Yine son olarak bütün şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Şehitlerimizin hayalini büyütecek onların mücadelesine bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz.”

‘YOL GÖSTERİCİLERİMİZ, UMUT VE DİRENÇ KAYNAKLARIMIZ’

Tüm şehitleri saygı ile anarak sözlerine başlayan MLKP Temsilcisi Baran Serhat da, “Erdal Balcı yoldaşla başlayan MLKP şehitler kervanı, her biri bir cihan parçası, insan güzeli yoldaşlarla devam etti. Baran Dersim ve Sarin Awaz bu kervana en son katılan yoldaşlarımız oldu. Dersim dağlarında, Zap siperlerinde onlar, ölümü yendiler. Onlar, yol göstericilerimiz olarak, umut ve direnç kaynaklarımızı büyüttüler. Kasım şehitler ayı vesilesiyle, tüm ölümsüz şehitlerimizi saygı ve bağlılıkla anıyor, onların ideallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz” diye belirtti.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da, faşist AKP-MHP koalisyonu, tam bir kudurganlıkla kazanımlarımıza saldırıyor diyen Serhat, “Devlet terörüyle, devrimci demokratik güçleri sindirmeye çalışıyor. Tüm saldırganlığına rağmen, kadınların, gençlerin ve emekçilerin mücadele ateşlerini söndüremiyor. Özgür Kürt gerillasını ve onunla omuz omuza dövüşen dostlarının devrimci vuruşlarını engelleyemiyor, sadece yüksek teknikle sonuç almaya çalışıyor. Henüz yeterince rolünü oynayamasa da, Türkiye metropollerinde kor halinde varlığını sürdüren politik askeri faaliyetleri bitiremiyor. Tüm baskılara rağmen, devrim ve sosyalizm ateşleri yanmaya devam ediyor. Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında çoban ateşleri misali, özgürlük ışıkları faşist karanlığı korkutmaya devam ediyor. Gün bu karanlık faşizme karşı tek bir geri adım dahi atmadan, kavgayı ve devrimci eylemi büyütme günüdür. Gün, halkların birleşik devrimci iradesini geliştirme, onu gerçek bir kuvvete dönüştürme günüdür” dedi.