MLKP gerillaları: Güney'i canımız pahasına savunacağız

MLKP FESK gerillaları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistan topraklarını savunmak için direnişe katıldıklarını açıkladı.

Tüm halklara işgale karşı durma çağrısı yapan MLKP gerillaları "Özgür dağların kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Tıpkı Kobanê'de, Nusaybin'de, Efrîn'de olduğu gibi karış karış Kürdistan topraklarını savunacağız" diye belirtti. Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) FESK gerillaları, faşist Türk devletinin, Güney Kürdistan topraklarını işgal etmek için başlattığı saldırılara karşı devam eden direnişte yerlerini aldıklarını açıkladı.

MLKP gerillaları, işgal saldırılarının sürdüğü savaş siperlerine gitmeden önce Güney Kürdistan topraklarında düzenledikleri törenle açıklama yaptı. Gerillalar adına MLKP savaşçılarından Erdal Tîrêj ve Dicle Awaz birer konuşma yaptı.

TÜRK ORDUSUNUN ÖZGÜR ALANLARI KİRLETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

MLKP/KKÖ savaşçı Dicle Awaz yaptığı açıklamada, "Bizler MLKP gerillaları olarak, sömürgeci Türk ordusunun Başurê Kürdistan'a yönelik başlattığı işgal saldırıları karşısında siper yoldaşlarımızla birlikte savaş siperlerinde yerlerimizi alıyoruz" dedi. Yıllardır bulundukları Güney Kürdistan topraklarında şehitler verdiklerini hatırlatan Awaz, "Bugün özgür alanlarda her bir şehidimizin ayak izinin olduğu, Özgür Renas'ın kanını döktüğü, Roza Renas'ın savaş hazırlığı esnasında şehit düştüğü özgür alanları, faşist işgalci sömürgeci Türk ordusunun kirletmesine izin vermeyeceğiz. Ne sömürgeci güçlerin ne de işbirlikçilerinin, binlerce şehidin kanıyla özgürleştirdiği bu alanlardan geçmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

'KADIN KOMUTANLARIN BAYRAĞINI YÜKSELTECEĞİZ'

Awaz, MLKP'li kadın gerillaların özyönetim direnişleri ve Rojava kadın devrimini savundukları gibi Medya Savunma Alanları'nda da direnişin bir parçası olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Dün Kobanê'de Arin ve Sarya'nın yükselttiği feda ruhunu, İstanbul'da üs savunmasında feda bölüğünü yaratan Berçem ve Ekin yoldaşların bayrağını, bugün burada Medya Savunma Alanları'nda daha da yükseklere taşıyacağız. Medya Savunma Alanları'nın her bir karış toprağını kanımızın son damlasına, silahımızın son mermisine kadar savunacağız. Ne Rojava kadın devriminin ne de özgür alanlarımızın faşist işgalciler tarafından kirletilmesine ve devrimimizin boğulmasına izin vermeyeceğiz."

'İŞGAL SALDIRILARINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Savaş siperlerinden tüm halklara ve gençliğe çağrıda bulunan Awaz, "Buradan halklara, özellikle genç kadınlara, gençliğe çağrımızdır. İşgal saldırıları karşısında savaş siperlerinde sizler de yerinizi alın. Özgür dağların kirletilmesine izin vermeyin" dedi. Medya Savunma Alanları'nın onlarca yıldır dört parça Kürdistan'ın mücadelesini beslediğini ve komutanlar yarattığını hatırlatan Awaz, "Bizler bugün burada, Kandil'de, Xakurke'de, Bradost'ta; tıpkı Kobanê'de olduğu gibi Arinlerin, Sibellerin; Efrin'de olduğu gibi Avesta Xabur'ların, Berçem Renasların ruhuyla mücadeleyi büyütecek ve faşist Türk devletinin işgal saldırılarına geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'KANIMIZ VE CANIMIZ PAHASINA SAVUNACAĞIZ'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı seyirci kalmayacaklarını kaydeden MLKP gerillalarından Erdal Tîrêj şunları belirtti: "Kürt Özgürlük Hareketi'ne, Kürt ulusuna yönelik saldırılara karşı partimiz MLKP asla seyirci kalmayacak. Bizler Türk halkının özgürleşebilmesi için sömürge boyunduruğu altında yaşayan Kürt halkının da mutlaka ama mutlaka özgür olması gerektiğine inanan savaşçılarız."

Faşist Türk devletinin Kandil'e yönelik işgal hazırlığı içerisinde olduğunu söyleyen MLKP gerillası Tîrêj sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler MLKP savaşçıları olarak, bugünden itibaren Metina'da, Zap'ta, Xinere'de, Xakurkê'de ve Bradost'da karış karış Güney Kürdistan topraklarını savunmak için silahlarımızı kuşanmış durumdayız. HPG ve YJA Star savaşçısı siper yoldaşlarımızla birlikte, bizlerde kanımız ve canımız pahasına Güney Kürdistan topraklarını savunacağız. Faşist işgalci Türk ordularına karşı geleceğiniz varsa göreceğiniz de var diyoruz."