MLKP/Kürdistan, 15 Ağustos ‘Diriliş Günü’nü kutladı

MLKP/Kürdistan örgütü, PKK’nin 15 Ağustos 1984’te başlattığı silahlı eylemin 34’üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “diriliş ve atılım” hamlesini kutladı.

MLKP/Kürdistan imzalı mesajda, “Kürt ulusal özgürlük mücadelesi bakımından 15 Ağustos atılımı, bir diriliş ve atılım hamlesidir. Bu hamleye can ve kan verenlere, Özgür Kürdistan uğruna ölümsüzleşenlere selam olsun. 15 Ağustos atılımının yıldönümü başta Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a ve tüm özgürlük hareketi bileşenlerine kutlu olsun!” dedi.

Kürt halkının şimdiye kadar elde ettiği tüm kazanımlarında, 15 Ağustos’la başlayan devrimci halk savaşının ve gerilla mücadelesinin payının büyk olduğunu vurgulayan MLKP/Kürdistan, şunları ifade etti:

“Bugün, Ortadoğu’da halkların özgür, eşit ve bir arada yaşadıkları Rojava devrimi, böyle bir mücadelenin ürünüdür. Ve 15 Ağustos atılımının ateşi Rojava devriminde de yanmaya devam etmektedir.”

“İçerisinden geçmekte olduğumuz süreç, 15 Ağustos ruhunun bütün savaş ve mücadele alanlarında büyütülmesi gerektiğini göstermektedir” denilen açıklamada, şu vurgularda bulundu: “Gerek mevcut kazanımların korunmasını, gerekse devrim ateşlerinin daha da büyütülmesini sağlayacak olan, öncü, örgütlü, sonuç alıcı eylem ve mücadele tarzıdır. Birleşik devrimimiz, özgür ve onurlu yaşam mücadelemiz, bu diriliş hamlesinden öğrenmeye devam edecektir.

15 Ağustos’a ve kazanımlarımızı yaratan tüm mücadelelere, devrim şehitleri öncülük etmiştir. Bu mücadelelerin zaferi, şehitlere bağlılığın en somut nişanesidir. Şehitlerimize layık olmak devrimimizin tüm Ortadoğu’ya yayılmasını sağlamak, bunun için de halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesini her alanda yükseltmek gerekiyor. 15 Ağustos ruhunu yaratanların, birleşik mücadele ateşlerini ve ortak zafer için direnişi büyüteceğine olan inancımız tamdır.”