MLKP/Kurdistan: ABD kararı yok hükmünde!

MLKP/Kurdistan, ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan açıklamasına sert tepki göstererek, "PKK ve başlarına ödül konulan öncü kadroları, 7 düvele meydan okuyan bir tarihin yapıcılarıdır" dedi. MLKP, halkları da kararı protesto etmeye çağırdı.

MLKP/Kurdistan, ABD'nin KCK Yürütme Konseyi Eş başkanı Cemil Bayık, Halk Savunma Merkezi Komutanı Murat Karayılan ve PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan'a karşı kararına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'KARARIN BEŞ KURUŞLUK DEĞERİ YOK!'

"Emperyalist haydutlar, milyon dolarlar dağıtarak, düşkünlüğü, alçaklığı ödüllendireceklerini duyurmuş. Hemen söyleyelim: Tüm ABD bankalarındaki dolarları birleştirseler bile, tek bir devrimcinin tırnağı etmez. Onuru, şerefi olan tek bir insan, bu pisliğe alet olmaz, tenezzül etmez" ifadeleriyle başlayan açıklamada, "ABD emperyalizminin bu kararı, tasfiyeci amaçları olan karşı devrimci bir adım, kirli bir özel savaş taktiğidir. Türk devletine, Kürt özgürlük hareketine ve bölgedeki işbirlikçilerine farklı mesajlar taşıyan bu karar, halklarımız nezdinde yok hükmündedir. Beş kuruşluk değeri yoktur" denildi.

'PKK EN AZ 6 ABD BAŞKANI ESKİTTİ!'

Açıklamada şunlar da kaydedildi: 

"PKK, ulusal demokratik haklar ve özgürlükler için mücadele eden, meşruiyetini halklarımızdan ve bu haklı dava için dövüşmekten alan siyasal bir parti, onun önder kadroları da, saygın devrimci şahsiyetlerdir.

PKK ve başlarına ödül konulan öncü kadroları, 7 düvele meydan okuyan bir tarihin yapıcılarıdır. En az 6 ABD başkanı eskitmiş, onlarca faşist, kapitalist devlet başkanını gömmüş bir tarihtir onların parçası ve öncüsü olduğu. Bu nedenle, dağların yoldaşlarının küstah emperyalist Trump'ı da, onların işbirlikçilerini de, tarihin çöp sepetine atacak kadar uzun ömürlü olacaklarına kuşkumuz yoktur.

Daha önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında gerçekleştirilen emperyalist komployu şimdilerde, PKK ve KCK'nin öncü kadrolarına karşı sergilemek isteyen ABD, bu yönelimi ile Kürt hareketini sınırlandırmaya, saflarında yarılma yaratmaya çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda işbirlikçisi Türk burjuva devletine PKK konusunda açık destek mesajı veriyor.

'HALKLARIMIZI HER YERDE SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Başta yurtsever Kürt halkımız olmak üzere, tüm Türkiye halklarının özgürlük, adalet ve barış isteyen bütün kişi ve kurumların, emperyalistlerin bu kararına ve onların güç verdikleri burjuva Türk ordusunun saldırılarına karşı seslerini yükseltmesi ve bu kirli savaşa 'dur' demesi gerekmektedir.

MLKP olarak, mücadele yoldaşlarımıza, KCK, PKK, HPG önder kadrolarına dönük bu emperyalist kararı protesto ediyor, halklarımızı da, her yerde, her alanda sesini yükseltmeye, 'Faşizm ve Emperyalizm Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak' şiarıyla sokaklara çağırıyoruz."