Nasır Yağız'ın direnişi 120. gününde

Tecridin sona ermesi için süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın eylemi 120. gününe girerken, Yağız'ın sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan açlık grevi direnişleri devam ediyor. Bu direnişin öncülerinden olan Nasır Yağız, açlık grevi eyleminin 120. gününe girdi. Sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşan Yağız, durumuna ilişkin ANF'ye konuştu. Baş, mide ve karın ağları çeken ve uyku sorunu yaşadığını söyleyen Yağız, gözlerindeki sıkıntılardan kaynaklı çok zorlandığını ifade etti.

24 saatte ancak 2-3 saat uyuyabildiğini belirten Yağız, tüm bu sağlık sorunlarının moralini ve coşkusunu azaltmadığını vurgulayarak, "İçinde olduğumuz süreç ve yaşanan direniş eylemimizin amacını ve anlamını bize hatırlatıyor. Halkımızın duruşu moralimizi daha da arttırıyor ve bütün sıkıntılarımızı unutturuyor" diye konuştu.

Nasır Yağız'ı ziyaret eden sanatçı Diyar Dersim, Türk devletinin Kürt halkına karşı yok etme politikası uyguladığına dikkat çekti. Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridi ağırlaştıran Türk devletinin Kürtlere köleliği dayattığını söyleyen Diyar Dersim, "Kuzey Kürdistan'ı zindana çevirmişler. Türk devletinin politikalarına karşı açlık grevi direnişi kazanacak ve faşizm kaybedecek" diye konuştu. Öte yandan Kuzey ve Doğu Suriye'deki gelen Kadın Meclisi'nden bir heyet de açlık grevi direnişçilerine destek vermek amacıyla HDP Hewlêr temsilciliğini ziyaret etti.

MAXMUR

Şehit Rüstem Cudi Kampı'nda (Maxmur) 16 Aralık'da başlayan açlık grevi direnişi 94. gününde. Süresiz ve dönüşümlü devam eden açlık grevi eylemini 31. grup devraldı. Maxmur İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Fadile Tok'un süresiz ve dönüşümsüz olarak sürdürdüğü açlık grevi direnişi ise 60. gününe girdi. Açlık grevi eylemcilerinden olan Bapir Yıldız, Kürt Halk Önderi Öcalan, Leyla Güven, Nasır Yağız, Fadile Tok, zindan direnişçileri ve Kürt halkının Newroz Bayramı'nı kutlarken, eylemleri sonuç alana kadar direnmeye devam edeceklerini söyledi.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye Mezopotamya İşçi Derneği'nde de tecridin sona ermesi için 97 gündür devam eden açlık grevi eylemini 49. grup devraldı. Açlık grevi direnişleri Güney Kürdistan'ın bir çok şehrine yayıldı. Azadî Hareketi’nin Germiyan Bölge Meclisi üyesi Gulebax Celal da 3 gün önce süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girerken, Penciwên ilçesine bağlı Tatan köyünde Fatma Ehmed, yaklaşık bir haftadır açlık grevi eyleminde.

Kelar’da Herêm Mehmud’un açlık grevi eylemi 26. gününde sürerken, Şeyma Ednan’ın bir ay süreyle başlattığı açlık grevi 18. gününde. Azadi Hareketi (Tevgera Azadî) üyesi Ronak Mecid, 14 Mart’ta bir haftalık açlık grevi eylemine başlamıştı. Mecid’in grevi 7. gününde devam ediyor. Teha Caf isimli genç de, 16 Mart'da açlık grevine başladı.