Newroz'un onur konukları Gezen ve Güven'in aileleri

  Amed'de yüz binlerin katıldığı Newroz'un onur konukları Leyla Güven ve Zülküf Gezen'in aileleri oldu. Büyük kutlamaya yerli ve uluslararası çok sayıda isim de katıldı.

Amed'de “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” şiarıyla düzenlenen Newroz'a her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve uluslararası çok sayıda isim katıldı. Katılanlar arasında Kürt siyasetçilerin yanı sıra sendika, kurum ve örgüt başkanları ve yöneticileri ile gazeteciler de yer aldı. Kutlamanın onur konukları ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 134 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan ve tecridi protesto amacıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde fedai eylem düzenleyen Zülküf Gezen’in annesi Havva Gezen ve babası Şehmus Gezen oldu. 

Amed Newrozu'nun ateşini de Zülküf Gezen’in ailesi tutuşturacak.

KATILAN TEMSİLCİLER

Newroz'a katılan 181 önemli isim ve kurum-örgüt başkanlarının bazıları şöyle:

“DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan,  HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları, Hülya Alökmen Uyanık ve Selçuk Mızraklı, HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz, İmam Taşçıer, Remziye Tosun, Semra Güzel, Garo Paylan, Ahmet Şık, Musa Farisoğulları, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Diyarbakır İl Başkanı Çağla Yolaşan, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, TÜM-BEL-SEN Kadın Sekreteri Semra Kıratlı, TÜM-BEL-SEN Eğitim Sekreteri Adem Kaya  , BES Genel Sekreteri  Aziz Özkan, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, Barikat Taraftar Derneği Başkanı Erdal Akdemir, MED-DER Eş Başkanları Mehmet Esen ve Mine Karakaş, TJA aktivisti Ayşe Gökkan, eski Devlet Bakanı Ziya Halis, Yeni Kıbrıs Partisi Faika Deniz Paşa, 78'liler Federasyonu Başkanı Celalettin Can, HDP’nin yerel seçimler kapsamında ittifak sağladığı Kürt partileri temsilcileri, Özgür Hukukçular Platformu, Norveç Kürdistanlılarla Dayanışma İnisiyatifi, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Süleymaniye Valisi Dr. Haval Abubaker Hussein”