PADÊ, 3 Ağustos şehitlerini andı

Şengal şehitlerini anan PADÊ, Öcalan’ın felsefesini esas alacaklarını ve bu felsefe ile toplumlarını özgürleştireceklerini vurguladı.

Êzidî Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ), Şengal Katliamı'nın 4. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Katliam şehitlerini ve Êzidxan’ın özgürlüğü için verdiği mücadelede canını feda eden şehitlerini saygı ve minnetle andı.

Binlerce Êzîdî çocuğun, kadın ve genç kadınların halen DAİŞ çetelerinin elinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “3 Ağustos fermanının Başurê Kürdistan güçlerinin alandan çekilmesiyle yaşandığını herkes çok iyi biliyor. Bu güçler 70’lerden beri Ezîdî toplumunun savunma gücü olduklarını söylüyor. Halkımız bunlara inanmıştı. Bu güçler imdadımıza yetişen HPG’nin geçişine de izin vermemişlerdi. Bilindiği gibi 12 HPG gerillası Kürdistan özgürlük dağlarından Şengal dağına yetişmiş ve halkımızı en büyük katliamdan korumuşlardı” denildi.

'ÖCALAN'IN FELSEFESİNİ ESAS ALACAĞIZ'

Açıklamanın devamında, çocukların özgürlüğüne ve intikamları alınana kadar mücadele edileceği belirtildi. Açıklamada, Êzidî toplumunu fermandan koruyan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin esas alınacağı bu felsefe ile toplumun özgürleştirileceği kaydedildi.

PADÊ, 4 yıldır mülteci kamplarında çadırlarda kalan Êzidîlere seslenerek, 3 Ağustos’u asla unutmamalarını, o gün alanlara çıkarak haklarını aramalarını istedi.

PADÊ, “Katliam şehitlerimizi ve Êzidxan’ın özgürlüğü için verdiği mücadelede canını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.