PAJK Koordinasyonu Viyan Soran’ı andı

PAJK Koordinasyonu, 14 yıl önce 1 Şubat günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komploya karşı bedenini ateşe veren Viyan Soran’ı (Leyla Wali Huseyin) andı.

PAJK Koordinasyonu yaptığı açıklamada, “Önder Apo’ya yönelik geliştirilen devletlerarası komploya karşı fedai eylem geliştirerek Önder Apo etrafında oluşan ateşten çembere katılan Viyan Soran (Leyla Wali Hüseyin) yoldaşımızı şahadetinin 14. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Anısına bağlılığımızı fedai çizgisinde gelişen mücadelemizle Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştirerek sağlayacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Soran’ın Öcalan üzerindeki esareti kabul etmeyerek, devrimci mücadelesini Öcalan’ın özgürlüğüne adadığını belirten PAJK, şunları ifade etti:

“Viyan yoldaş kadın özgürlük hareketimizin öncü kadrolarından ve Güney Kürdistan’ın direnişçi geleneğini özgürlük hareketinin fedailik çizgisine bağlayan onurlu bir kadındı. Önderliğin esaretini ve komployu kabul etmeyerek devrimci mücadelesini Önderliğin özgürlüğüne adadı. Viyan yoldaşımızın “Bu mesajım özgürlük mesajıdır. Hepinizi Başkan Apo’yu korumaya, başarıya ulaşmak için eylem ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyorum.” şeklindeki çağrısı halkımızın komplo karşısında yılları bulan mücadelesi ile yanıt bulmuştur. Kürt halkı hiçbir zaman Önderliğin esaretini kabul etmemiş, İmralı sistemi ve tecride karşı hep mücadele içinde olmuştur.

Devletlerarası komplo 21. yılına girerken Önderlik üzerindeki tecrit her zamankinden daha fazla derinleştirilmiş ve buna karşı büyük direniş eylemleri gelişmiştir. Özgürlük tarihimize yön veren Leylaların geleneğine dayalı olarak Leyla Güven öncülüğünde gelişen açlık grevleri direnişleri, tüm Kürdistan ve dünyaya yayılan eylemler ile gelişmektedir. Bu eylemler Önderliğin üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgür çalışma, yaşama koşullarına ulaşması talebi ile sürdürülmektedir. Önderliğin esaretine karşı, şehit yoldaşlarımızın fedailik ve özgürlük çizgisinde geliştirdiği mücadelenin devamı olarak gelişen açlık grevleri mutlaka başarıya ulaşacak, tecridi kırarak faşizmi yıkacaktır.”

“Bu mücadele Kürt kadının öncülüğünde her gün daha da gelişerek sürmektedir” diyen PAJK Koordinasyonu, şunları ekledi: “Kürt kadını gelişen bu mücadeleyi fedai ruhla savaşan, mücadele eden ve Kürdistan ile dünya kadınlarına bir özgürlük ve direniş hafızası yaratan kahraman şehitlerine borçludur. Şehitlerimizin çizgisinde mücadelemizi büyüteceğimiz, kadınların özgürlüğünün yaratıcısı olan Önder Apo özgür olmadan direniş çizgisinden taviz vermeyeceğimiz bilinmelidir.”

PAJK açıklamasında son olarak şu ifadeler yer aldı:

“Bu temelde yurtsever halkımızı, açlık grevlerinde direnenleri ve eylemleri ile Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele eden herkesi selamlıyor ve bu eylemleri daha da yükseltmeye çağırıyoruz. “Herkesin kendisini ve halkını koruma ve onur savaşında yer alması ve iş başına gitmesi şartıyla başarının teminatı elimizdedir. Bunun için her Kürt insanı, her aydın, her örgüt, bütün toplumsal sınıflar, bütün şehirler, köyler, kendine insanım ve kürdüm diyen herkes bu yılda eylem haritasına sahip olmalıdır. Bu haritanın yalnız ve yalnız amacı özgürlük ve başarı olmalıdır. Artık çaresizlik ve yenilgi değil, 21.yüzyılda öz mücadelemizle kaderimizi belirlemeliyiz.” diyen Viyan Soran yoldaşımızın mücadele çağrısı bu şekilde cevap bulacak ve şehitlerimize bu şekilde layık olacağız.

Bu temelde Viyan Soran arkadaş şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini tekrardan saygıyla anıyor ve mücadelelerini başarıya ulaştırma sözümüzü yineliyoruz.”