PAJK: Kürt halkının öfkesi volkan gibi patlayacak

PAJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevi eylemlerine dikkat çekerek, direnişin engellenemeyeceğini belirtti. PJAK, “Kürt halkının öfkesi bir volkan gibi patlayacaktır” dedi.

PAJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, Öcalan için direnmekten kimsenin kendilerini vazgeçiremeyeceğini vurguladı.

Koordinasyon, “Reber Apo üzerindeki tecridin kırılması için başlatılan açlık grevi direnişi beş aydır büyük bir kararlılıkla sürüyor. Zindanlardaki binlerce yoldaşımızı ve dört parça Kürdistan’da direnişin öncülüğünü yapan tüm direnişçileri bir kez daha selamlıyoruz. Direnişin özgürleştireceğine ve başarıyı getireceğine olan inancımızı tekrarlıyoruz” diye belirtti.

DİRENMEKTEN KİMSE BİZİ VAZGEÇİREMEZ

PAJK’ın açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı: “Faşizm koşullarında, soykırım baskısı altındaki kadınlar, gençler ve halkımızın ‘Yaşamak direnmektir’ diyerek her anı mücadeleye dönüştürmenin görkemini yaşayarak bu zamana başarıyı bahşedecektir. Eşine az rastlanır tarzdaki bu faşizm koşullarında halklarımızın direnişi, Kürt analarının onurluca duruşu oldukça tarihseldir. Katliam dayatabilir, tutuklayabilir, işkenceler yapabilir ama bu halkı asla susturamaz, özgürlük taleplerinden vazgeçiremezler. Bilmeliler ki Kürt halkı “Muaviye sofrasından yememiştir ve yemeyecektir” kim dönerse dönsün, bu yoldan ve mücadeleden dönmeyecektir. Hele de Önderliğimiz için direnmekten kimse bizi vazgeçiremeyecektir.

ÖFKE VOLKAN GİBİ PATLAYACAK

Ayları bulan direniş süreci de göstermiştir ki Kürt halkının tek gündemi Önderliktir, Önderliğimizin özgürlüğüdür. Bu nedenle süren açlık grevi direnişlerini sahiplenen halkımıza karşı saldırılar hiç eksik olmamış, düşman her türlü saldırı yöntemini geliştirmektedir. Ancak direnişi engelleyemezler. Kürt halkının öfkesi bir volkan gibi patlayacaktır.

SALDIRILAR CEVAPSIZ KALMAYACAK

Çocuklarının gün gün erimesini seyretmeye dayanamayan analar, bugün eylemdedir, sokaklardadır. Analara saldıran ve onlara el kaldıran faşist-sömürgeci rejimin kuklaları ve onlara bu emri verenler bilmeliler ki onları tanıyoruz, yüzleri tek tek aklımızdadır. Kürdistan kadın gerillası, Kürt gençleri onurumuza yönelik saldırılar karşısında cevapsız kalmayacak, hesap soracaklardır. Biz biliyoruz ki toplum analık emeği ve kutsallığı üzerinden yükselir. Biz analarımızın onurunu, Kürt kadınlarının özgürlüğünü yaratmak adına dağlarda mücadeleye yöneldik. Önderliğimiz bu felsefe ile özgürlük mücadelesini başlattı.

FAŞİZME SEYİRCİ KALINMAMALI

Kürdistan halkının ve kadınların özgürlüğünün yaratıcısı Reber Apo’nun üzerindeki tecridin ve zulmün son bulması için bedenlerini açlığa yatıran binlerin sesi olmak herkesin görevidir. Bedenler erirken anaların çocuklarının yaşaması ve taleplerinin yerine gelmesi için başlattıkları onurlu eylemler tüm toplumun arkasından yürümesi gereken eylemlerdir. Yurtsever, demokrat ve duyarlı insanlık bu zulme ve faşizme seyirci kalmamalıdır.

Analara ve direniş içinde olan insanlarımıza dönük gelişen bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Mücadele ile zaferi yaratacağımız inancını tekrarlıyoruz. Faşizme, onursuzluğa karşı onurun kalesi olan tüm direnişçileri selamlıyor, direniş özgürleştirir diyoruz.”