PAJK’tan 27 Kasım çağrısı: Her yer direniş alanı olmalı

PAJK Koordinasyonu, 27 Kasım 1978’de kurulan PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayarak, kadınları ve gençleri “her yeri direniş alanına çevirmeye” çağırdı.

PAJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, “Partimiz PKK’nin kurucularından Haki Karer, Sakine Cansızlardan başlayan Zilanlara, Arin Mirkanlara, Delal Amedlere, Afrin direnişçilerine, Zeki Şengal’e, Atakan ve Mahirlere uzanan her biri direniş abidesi olan tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Partimizin 40. kuruluş yıldönümünü Önderliğimize, halkımıza, kadınlara ve zindan direnişçilerine kutluyor, şehitlerimizin özlemleri olan devrimi başarıya ulaştırmanın sözünü veriyoruz” dedi.

PKK ORTADOĞU’DA KADIN DEVRİMİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Açıklamada, “Önderliğimizin bir tutam umutla Kürdistan’da başlattığı Partileşme Hareketiyle insanlık adına mayalanan soylu düşünceler, bugün Ortadoğu kadın devrimine ve demokratik devrime öncülük yapmaktadır” vurgusunda bulunuldu.

“Şimdiden 21. Yüzyıla damgasını vuran büyük gelişmeler tarihsel nitelikte olup yepyeni bir dönemi ifade etmektedir” diyen PAJK, devamla şu ifadelere yer verdi: “Bir yüzünde emperyalist-kapitalist uluslar arası ve ulus-devlet güçlerinin yıkım, savaş, şiddet yüklü saldırıları olsa da diğer bir yüzünde halkların ve kadınların yeniden doğuş zamanı yaşanmaktadır. Kırk yılı aşkın destansı mücadelesi ile bir Önderlik hareketi olan PKK’yle, militan öncülüğe dayalı toplumsal değişim yaşanmaktadır. Kadın özgürlük çizgisi temelinde yükselen halkların demokrasi ve özgürlük mücadelesi yeni bir yaşam felsefesi olarak hayat bulmaktadır.”

PAJK KADIN ORDULAŞMASININ SİSTEMLEŞMESİDİR

PAJK açıklamasında şunlar belirtildi: “PKK-PAJK, halkların tarihsel ortak yaşam kültürüne sahip çıkarak, halkların kardeşliğini demokratik ulus anlayışıyla özerklik ve demokratik konfederalizm sistemiyle savunarak, Ortadoğu krizine radikal çözümü pratikleştirmektedir. Uluslar arası hegamonik güçlerin ve sömürgeci egemen ulus-devletlerin Önderliğimize, PKK hareketine ve militanlarına yönelik tüm karalama, terörize etme, engelleme, tasfiye etme siyasetine rağmen kadınlar, gençler ve halklar PKK-PAJK öncülüğünde kenetlenerek diktatörlüğe ve her türlü zulme karşı büyük bir irade savaşını vererek geleceğini şimdiden inşaa etmektedir. bu temelde kazanan PKK’nin haklı insanlık davasıdır, kadın özgürlük mücadelesidir. Bu anlamda Önderliğimizin PKK ilanı, kadın özgürlük mücadelesini başlatmanın kararlılığıdır. PAJK, kadın kurtuluş ideolojisinin sistemleşmesidir. Cinsiyetçiliğin, milliyetçiliğin, bilimciliğin değişime uğramısıdır. Yıkılan cinsiyetçilik, yıkılan egemen erkek zihniyeti ve erkekliktir, iktidardır.

PKK’nin özü olan PAJK ilkeleriyle PKK, bir kadın partisi olarak sosyalizm mücadelesini Kürdistan’dan Ortadoğu ve dünyaya taşımıştır. Kadın özgürlük mücadelesiyle başlayan, kadın öncülüğüne dayanarak toplumsallaşan, halklaşan PKK’nin zaferi, Önderliğimizin ve yüce şehitlerimizin eseridir. Uluslar arası komployla Önderliğimizi hedefleyen emperyalist güçler, tecriti derinleştirerek, hareketimizin tasfiyesini amaçlayarak Önderliğimizi rolsüz bırakmayı, özgür Kürdün doğuşunu, özgürleşen halk gerçeğinin yol açtığı Ortadoğu baharını boğmaya çalışmaktadır. Bu planın parçası olarak doğrudan ABD yetkilileri adına hareketimizin öncülerinin hedef gösterilmesi, teşhir olmuş insanlık ve ahlak dışı komploda ısrardır. Önderliğimizin esareti kadınların, hakların esaretidir. Özgürlüğü özgürlüğümüzdür, barışın ve demokrasinin kazanmasıdır.”

“41. YILDA DAHA BÜYÜK DİRENECEĞİZ VE SAVAŞACAĞIZ”

PKK’nin 41’inci mücadele yılında daha büyük direnme ve savaşma sözü veren PAJK Koordinasyonu, şu ifadeleri kullandı:

“Özgürlük kimliğimiz, irademiz olan Önderliğimizin geliştirdiği kadın özgürlük mücadelesinin kazanması, Kürt sorunun demokratik çözümü ve Ortadoğu’yu demokratikleşme mücadelesinin kazanması için 41. yılda daha büyük direneceğiz ve savaşacağız. PKK ve PAJK öncülüğü ile Ortadoğu başta olmak üzere dünya genelinde kadın özgürlükçü-demokratik-ekolojik paradigmayı sistemleştirmek temel hedefimizdir. Bugün iş başında olan AKP-MHP faşizmine ve emperyalist çıkarları temelinde üçüncü dünya paylaşım savaşını Kürdistan merkezli Ortadoğu’da derinleştiren hegemon güçlere karşı kadınlar ve halklar muazzam bir direniş sergilemektedir.

Bu anlamda PKK’nin 41. yılını kutladığımız ve devrime yürüdüğümüz bu süreçte Önder Apo’nun İmralı’daki görkemli direnişini selamlıyor, PAJK olarak, PKK ruhu ve mirasıyla İmralı sistemi yıkılına ve özgürlük kazanana dek mücadelemiz sürecektir.”

TÜM KADIN VE GENÇLERE ÇAĞRI

Açıklamada, “Özgür Kadın Hareketimizin ‘Sonda me ye, emê sîstema Îmraliyê perçe bıkın, Serokatî azad bıkın’, PKK’nin ‘faşizmi yıkalım, tecriti kıralım, Kürdistanı özgürleştirelim’, Kürdistan gençliğinin ‘Seri Hılde’ şiarı temelinde başlatılan mücadele seferberliğine” ilişkin şu çağrılarda bulundu:

“-Tüm kadınların sosyolisizm ve demokrasi cephesinde birleşerek faşizme, cinsiyetçiliğe, milliyetçiliğe, bilimciliğe ve dini istismar eden sahtekarlara, militarizme, kapitalizmin vahşetine karşı mücadeleyi yükseltmeye,

-Kürdistan halkını, Önderliğimiz etrafında kenetlenerek Parti öncülüğünde özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırma mücadelesine güçlü katılmaya,

-Kürdistan gençliğini parti saflarında her yeri direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz.”

Açıklama, “Tüm kadınlar özgürleşecek, erkek egemen sistem yıkılacak, faşizm yenilecek, Kürdistan özgürleşecek ve Önderliğimiz öncülüğünde Özgürlük kazanacaktır diyoruz” ifadeleri ile son buldu.