Paris-Ankara hattında Kürtler için tehlike çanları!

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves le Drian’ın Ankara ziyareti ardından yönetici ve üyelerinin mal varlıklarına tedbir konulduğunu açıkladı.

CDK-F Jean-Yves le Drian’ın 13 Haziran günü Ankara’da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi ardından, yeniden hedef haline getirildiklerini belirtti.

Açıklamaya göre, Ekonomi ve İçişleri Bakanlıkları ortak bir kararla CDK-F’nin bir çok üye ve yöneticisinin mal varlıklarının dondurulması yönünde tedbir alındı.

Kürt Konseyi, “Paris’in bir kez daha Ankara ile, Fransa’daki mülteci Kürt aktivistleri üzerinden büyük anlaşmalar yaptığından şüphe yok” dedi.

Konsey, yöneticilerinden ikisinin “terörizmin finansmanı ile mücadele” çerçevesinde hedef alınmasının bir rastlantı olmadığını belirterek, faşist Türk lobilerinin Fransız makamları üzerindeki etkisine dikkat çekti.

MİT'TEN ÖLÜM TEHDİTLERİ

Açıklamada, bir yıldan beridir CDK-F’nin Eşbaşkanı ve sözcüsünün MİT tarafından ölümle tehdit edildiği belirtildi. Eşbaşkanın başına 1,5 milyon Türk lirası ödül konulduğu, sözcünün ise MİT’ten gelen mesajlarla ölüm tehdidi aldığı kaydedildi.

CDK-F, “Fransa, 2006 ile 2013 yılları arasında Kürtlere yönelik baskı politikasından hiçbir ders almadı mı? Türk makamları ile iğrenç adli bir işbirliğinin hakim olduğu bu yıkıcı politika, 9 Ocak 2013’te üç Kürt kadın aktivistin Paris’in göbeğinde MİT tarafından infaz edilmesine yol açtı” dedi.

CDK-F, Fransız hükümetinin üyeleri hakkında getirdiği bu tedbirlerin MİT’in Fransa’ya yerleştirdiği “ölüm komandolarını” cesaretlendireceğini belirterek, “Yöneticilerimiz tehlike altında, yaşamlarına veya fiziki bütünlüklerine bir zarar gelmesi halinde, bundan Fransız hükümeti ve başta Jean-Yves Le Drian sorumludur” diye uyardı.

Bu siyasetin Fransa’ya hiçbir yararının olmadığını kaydeden CDK-F, hükümeti Kürtlere yönelik politikasını değiştirmeye ve üyeleri hakkındaki tedbirleri derhal iptal etmeye çağırdı.