PKK, 1981'de şehit düşen Yılmaz'ın kimlik bilgilerini açıkladı

PKK Şehitler Komitesi, 1981 yılında işkencede şehit düşen Abdurrahim Yılmaz'ın kimlik bilgilerini açıkladı.  

PKK Şehitler Komitesi, bugün yazılı bir açıklama yaparak 1981 yılında Manisa Emniyeti’nde katledilen bir şehidin kimlik bilgilerini açıkladı. Komite, koşulların kısıtlılığında dolayı Abdurrahim Yılmaz’ın şahadet ilanın geciktiğini belirterek, ailesine ve Kürt halkına özür ve başsağlığı diledi.

Açıklama şu ayrıntılara yer verildi:
“Şehit Abdurrahman Yılmaz yoldaşın ailesine;
Başta PKK adına selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Abdurrahim Yılmaz yoldaş, 37 yıl önce, yani 25 07 1981’de Manisa Emniyeti’nde şehit edilmiştir. Hareketimiz adına şahadet ilanın gecikmesinden dolayı özür diliyoruz. Aynı şekilde aileye, yakınlarına ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Bir kez daha amaçlarının amansız takipçileri olacağımızın sözünü yineliyoruz. Kanımızın son damlasına kadar anısına bağlı kalacağımızı ve mirasına sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.

ŞEHİTLER MÜCADELEMİZİN ÖZÜDÜR

Bilindiği üzere Özgürlük Hareketi çok çetin koşullarda mücadele yürüttü ve şehitlerimizin verdiği emek ve bedellerle, bıraktığı mirasla bugünlere ulaştık. Bunun için birbirinden değerli birçok şehidimizi Kürdistan topraklarına emanet ettik. Kürt özgürlük mücadelesi şehitlerin kanı ve emeğiyle bugünlere ulaşmıştır. Bundan dolayı şehitlerimiz mücadele ve varoluşumuzun temel gerekçeleri ve özüdürler. Önder APO bundan dolayı, “PKK, şehitler partisidir” dedi. Hareketimiz, şehitlere olan bağlılık sözü üzerinden bugünlere kadar yürüdü. Dolayısıyla partimiz her şeyiyle şehitlere ve Önder APO’ya aittir, bu gerçeğin ışığında yürüyoruz.

APOCU HAKİKATİN TİMSALİ OLDU

Abdurrahim yoldaş, çelikten inanç ve kararlığından hiçbir zaman ödün vermeyerek sömürgecilere hiçbir zaman baş eğmedi, teslim olmadı. Kürt halkının varlığı tartışıldığı bir süreçte, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin amansız bir takipçisi olarak, en zor koşullarda bu inancın amansız bir neferi oldu ve mücadelenin esaslarını savundu. Bundan dolayı sömürgeciler onu hedef alarak inancını kırmak, onu teslim almak istedi. Bundan dolayı Abdurrahim yoldaşı Manisa’da gözaltına alarak burada işkenceyle teslim almak istediler. Fakat o, inancından bir adım geri adım atmayarak Apocu hakikatinin timsali oldu. İşkenceyle amacına ulaşamayan düşman Abdurrahim yoldaşı katlettiler.

ŞEHİTLERİN İZİNDE YÜRÜYORUZ

Onu katlederek tüm hayallerini de yok etmek istediler. Fakat onun hakikatleri büyüyerek tüm Kürt halkı ve ezilenlerin hakikati ve umudu oldu. Bugün elde edilen kazanımlar şehitlerimizin emeği ve kanıyla kazanılmıştır. Bundan dolayı yaşama ve mücadele gerekçemiz olan şehitlerimizin izinden yürümeye devam ediyoruz.
Halk ve Hareket olarak geçen 37 yıllık süreçte birçok zorlu süreç geçirdi. Halkımız bu uğurda bir çok bedel ve şehit verdi. Bu verilen bedellerle her gün biraz daha halkımız, şehitlerin hayalleri olan özgürlüğüne biraz daha yaklaşmaktadır. Halk ve yoldaşları olarak bu kazanımları şehitlerimize burçluyuz. Ne yazık ki bu zorlu süreçte ailelerimizle yeteri kadar ilgilenemedik, ilişkiye geçemedik. Halkımız ve ailelerimi bu duruma anlam vereceklerine inanıyoruz.
Şehitler bize büyük bir miras bıraktılar ve hepimiz ona sahip çıkmamız gerekiyor ki gelecek nesillere özgür bir ülke ve gelecek miras bırakabilelim. Şehitlerimizin de bizden tek isteği budur. Bunun için şehitlerimizin ruhunu şad etmek için amaçlarını gerçekleştirmemiz lazım.
Bu inanç ve kararlılıkla, başta aile, yakınları ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz, şehitlerimize verdiğimiz sözümüzü yineliyoruz. Onların izinde yürüyeceğimizi ve amaçlarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren Yılmaz’ın kimlik bilgileri şöyle:
Adı: Abdurrahim Yılmaz
Ana adı: Fatma
Baba adı: Abdurrahman
Doğum yeri ve tarihi: 09.09.1958/ Gardile köyü-Kurtalan
Şahadet tarihi: 25.07.1981-Manisa