PKK: Viyan Soran daha güçlü mücadeleye çağırdı

PKK: Viyan Soran’ı şehadetinin 13. yıl dönümünde parti yönetimimiz, Merkez Komitemiz adına saygı ve minnetle anıyoruz, amaçlarını başarma, anısını yaşatma sözümüzü bir kere daha yineliyoruz.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen Uluslararası Komplo’nun 7’inci yıl dönümünde protesto eylemi düzenleyen Viyan Soran’a ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Viyan Soran, herkesi başta yoldaşları, kadınları, Güney Kürdistan halkı olmak üzere, özellikle de Süleymaniye halkı olmak üzere, tüm Kürt halkını gençlerini ve kadınlarını Önder Apo’yu daha çok sahiplenmeye, İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı daha güçlü mücadele etmeye çağırdı” dedi.

PKK’nin İnşa Komitesi üyesi ve YJA Star komutanlarından Viyan Soran’ın eyleminin 13’üncü yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi şunları belirtti: “Komplonun 7. yıl dönümünde Şubat başında Viyan Soran yoldaş ‘Ben bir daha İmralı tecrit ve işkence sistemi altında 15 Şubat’ı yaşamak istemiyorum’ dedi ve bedenini ateşe verdi.

Herkesi başta yoldaşları, kadınları, Güney Kürdistan halkı olmak üzere, özellikle de Süleymaniye halkı olmak üzere, tüm Kürt halkını gençlerini ve kadınlarını Önder Apo’yu daha çok sahiplenmeye, İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı daha güçlü mücadele etmeye çağırdı. Partimizin yeni inşa komitesi üyesiydi. Şehadetinin 13. yıl dönümünde parti yönetimimiz, Merkez Komitemiz adına saygı ve minnetle anıyoruz, amaçlarını başarma, anısını yaşatma sözümüzü bir kere daha yineliyoruz. Güney Kürdistan kadınlarını, gençlerini Viyan Soran gerçeğini doğru anlamaya ve bu öncülerinin izinden yürümeye, özgürlük mücadelesine daha güçlü katılmaya çağırıyoruz.”

İmralı işkence ve tecrit sisteminin Türkiye toplumunu içine aldığını da kaydeden PKK Yürütme Komitesi, “Bugünkü direniş, bu 20 yıllık direnişin zirvesinde seyretmedir. Artık Kürt halkı, Kürt kadınları İmralı tecrit ve işkence sistemiyle yaşamak istemiyor. Leyla Güven net ifade etti. ‘Hiç bir zaman beynime ve yüreğime bu komployu, İmralı işkence sistemini yedirmedim, yedirmeyeceğim de’ dedi.

Artık şunu demek istiyorlar: Biz 15 Şubat komplosuyla İmralı tecrit ve işkence sistemiyle yaşamak istemiyoruz, bu son bulacak. ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ direnişçilerinin tutumu böyleydi. Bu temelde Hareket ve halk olarak 20 yılda 10 binden fazla şehit verdik. Kürt halkı en dinamik, en cesur kızlarını ve oğullarını bu mücadelede şehit verdi. Dört parça Kürdistan’da çocuktan yaşlıya kadar, kadın-erkek binlerce insan şehit düştü. Bunlar tecridi kabul etmemişlerdi. İmralı tecrit ve işkence sistemini reddettiler, meşru görmediler. İmralı duvarlarının parçalanmasını istediler. Komployu kabul etmediler. Bu sistem 15 Şubat komplosuyla ortaya çıkartılmış sistemdir, bunu da çeşitli pazarlıklar çerçevesinde ABD-TC anlaşmasıyla yaptılar. İşin içerisinde ABD var” dedi.