PYD'den Qamişlo'da 'Rojava Devrimi' forumu

PYD, Rojava Devrimi'nin yıl dönümü vesilesiyle Qamişlo'da forum düzenledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde “19 Temmuz özgürlük ve demokratik değişim devrimidir” sloganıyla forum düzenledi. Qamişlo’da bulunan Zana Salonu’ndaki foruma, bölgedeki siyasi parti temsilcileri ve halklar katıldı.

'HALKLAR ÖZERK YÖNETİMLERDE YER ALDI'

Siyaset ve toplum başlığında değerlendirmelerde bulunan PYD Eş Başkanlığı Danışmanı Ciwan Mistefa, halkların egemen zihniyeti yıkmak ve özgürlük yolunu açmak için 19 Temmuz Devrimi'ne büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mistefa, demokratik ulusa dayanan devrim ile birlikte halkların kurulan özerk yönetimlerde yer aldığını söyledi.

'DEVRİM ÖZGÜR KİMLİK YARATTI'

PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen ise Kürt halkının devrimden önce imha ve inkâr siyasetleri ile karşı karşıya olduğunu, devrimin Kürt halkına özgür bir kimlik yarattığını vurguladı.

'ORTAK DİRENİŞLE ÖZGÜRLEŞME SAĞLANDI'

Savunma ve öz savunmanın geliştirilmesi başlığında konuşan YPG Resmi Sözcüsü Nûrî Mehmûd ise meşru savunma ve toplum savunma birliklerinin kurulması için devrimle beraber yoğun çalışmaların yapıldığını belirtti. Kurulan askeri güçlerin tüm bölge halklarını kucakladığını belirten Mehmûd, Kuzey Suriye’nin halkların ortak direnişi ile işgalcilerden özgürleştirildiğini vurguladı. Efrîn’deki gelişmelere de dikkat çeken Mehmûd, işgalcilere karşı direnişin sürdüğünü belirtti.

'KADINLAR ATAERKİL ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELESİNİ BÜYÜTTÜ'

PYD Meclis Üyesi Welîda Hesen de, devrimde kadın ve gençlerin rolü başlığına ilişkin değerlendirme yaparken, devrimin kadınlar öncülüğünde gerçekleştirildiğini ve kadınlar öncülüğünde büyük kazanımların elde edildiğini vurguladı. Hesen, kadınların devrimle beraber ataerkil zihniyete karşı mücadelelerini yükselttiğini dile getirdi.

Forum değerlendirmelerin ardından son buldu.