Qamişlo'da işgal protesto edildi

Efrîn işgalinin yıl dönümü Qamişlo kentinde de kitlesel bir mitingle kınandı.

Türk devletinin 20 Ocak 2018’de Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarının birinci yıl dönümü Qamişlo’da da protesto edildi.

Yürüyüşte Kürtçe, Arapça ve İngilizce, “İnsanlık Nerede?”, “Katil Erdoğan” yazılı dövizler ve Çağın Direnişi’nin sembolü olan zeytin dalları taşındı. Sık sık, “Kahrolsun Erdoğan”, “Yaşasın Kuzey ve Doğu Suriye Halklarının Direnişi” sloganları atıldı. Sonî bulvarında miting yapıldı.

Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Abdulkerîm Saroxa, “Tüm insanî kuruluşlar ve uluslararası güçler Efrîn işgalinden sorumludur. Tüm ülkeler artık Kuzey ve Doğu Suriye halklarının iradesini tanımalı. Efrîn’in kurtuluşuna kadar bize durmak yok. Mahabad Devrimi ile özerk yönetimlerin ilanlarının yıl dönümünde bu saldırılarına gerçekleşmesi tesadüf değildir. Özerk yönetimlerin ilanının yıl dönümünde tüm eylemlerimiz Türk devlet işgalciliğini Efrîn’den çıkarmak üzerine olacaktır” dedi.

Asya Abdullah da mitingdeki konuşmasında Efrîn’deki Çağın Direnişi’ne direnişine vurgu yaparak, “Kimse işgalci Türk devletinin Efrîn’de kalacağını hayal etmesin. Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekiyor. Efrîn halkının direnişi bugün Şehba’da devam ediyor. Halkımızın bu direnişçi duruşu, Efrîn’in kurtuluşunu beraberinde getirecektir” diye konuştu.