Qendil ve Bradost’taki canlı kalkan eylemleri sonuçlandı

Qendil ve Bradost’ta Türk devletinin işgal saldırılarına karşı başlatılan canlı kalkan eylemleri son buldu. Canlı kalkanlar, eylemlerini farklı biçimlerde sürdüreceklerini bildirdi.

Yurtsever Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi öncülüğündeki canlı kalkan eylemleri, 14 Haziran’da Qendil’de, 24 Haziran’da ise Bradost’ta başlatılmıştı.

Gençler, bir basın açıklaması ile canlı kalkan eylemine sonra verdiklerini bildirdiler.

Açıklama, “Yurtsever Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi olarak faşist Türk devletinin Başur’a yönelik işgal saldırılarına karşı 14 Haziran’da Qendil’de, 24 Haziran’da Bradost’ta canlı kalkan eylemleri başlatmıştık” hatırlatması yapıldı.

Güney Kürdistan halkının ve özellikle gençlerin canlı kalkan eylemlerine destek verip sahiplenmesi “zaferin mayasını” oluşturduğunu beliren her iki hareket, şunları ifade etti:

“Yurtsever Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi olarak iki ayın ardından canlı kalkan eylemimize son vermeye karar verdik. Eylemimize farklı şekillerde devam edeceğiz.

15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 35’inci yıl dönümü ile birlikte belirtmek istiyoruz ki Türk devletinin işgal ve saldırılarına karşı 15 Ağustos ruhuyla eylemlerimizi genişleteceğiz. Kürdistan’ı işgalcilere ateş yerine çevirelim.

Başûr’daki gençlere çağrımız Kürdistan’ı işgalcilerden temizlemek için hep birlikte örgütlenelim. Şehit Egid’in, Mam Zeki’nin, Şehit Helmet’in ruhuyla işgale karşı eylemde olalım.

Başûr’daki gençler olarak yoldaşımız Komutan Egid’in bundan 35 yıl önce başlattığı hamleye aynı ruhla devam edeceğiz. Bu hamle Kürdistan özgürleşene kadar devam edecektir.”