Recep: Saldırılara karşı Iraklı yetkililer harekete geçmeli

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarına ilişkin Irak Parlamentosu’nda bir basın açıklaması düzenleyen milletvekili Yusra Recep, Irak Başbakanı ve Parlamento Başkanı’na işgalci saldırılara karşı harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Türk devletinin Başurê Kürdistan’a yönelik saldırılarına ilişkin, Irak Parlamentosu Yeni Nesil Hareketi Fraksiyonu Üyesi Yusra Recep, Irak Parlamentosu’nda bir basın açıklaması düzenledi.

Türk devletinin Irak topraklarına yönelik saldırılarının anayasaya göre Irak’ın egemenliğinin ihlali olduğunu belirten Recep “Yine anayasaya göre Irak sınırlarının korunması Irak hükümetinin sorumluluğundadır. Başbakan Adil Ebdulmehdî aynı zamanda Irak Silahlı Kuvvetleri Komutanı’dır. Bu rolünü oynaması ve mevcut sessizliği kırması gerekir. Türk devletinin işgalciliğine bir sınır koymalı” dedi.

Başurê Kürdistan’a yönelik Türk devletinin son dönemlerde artan işgal saldırılarına dikkat çeken Recep, “Türk devleti Başurê Kürdistan’da 35 kilometre içeriye girmiştir. Bu saldırılar Bradost bölgesinde 129 köyü etkilemektedir” diye konuştu.

Türk devletinin saldırılarından dolayı şu ana kadar onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığını ifade eden Recep, Başbakan Adil Ebdulmehdi’ye konuya ilişkin bir dilekçe sundu.

Ayrıca Irak Parlamento Başkanı’na da Dışişleri Bakanlığı nezdinde Bağdat’taki Türk büyükelçisinin çağrılarak işgalci saldırılara ilişkin bir kınama mektubunun verilmesini talep etti.