Roboskili aileler: Adalet talebimiz karanlığa teslim edildi

Roboskili aileler, adalet arayışını 344’üncü haftada da devam ettirdi. Mücadelelerinden vazgeçmeyecekleri vurgusunu yapan aileler, “Adalet talebimiz karanlığa teslim edildi” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 344’üncü haftasında da kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Dilek Encu açıklama yaptı

Katliamın failleri cezalandırılacağı güne kadar adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Encu, “Bu katliamın üzerinden bir asır da geçse adalet mücadelemiz geçen zamana asla yenik düşmeyecek, unutulmayacaktır” dedi.

Adalet arayışları süresi boyunca baskı ve soruşturmalara maruz kaldıklarını hatırlatan Encu, “hesap verilebilirlik” ilkesinin Roboski’de işletilmediğinin altını çizdi.

“Adalet talebimizi karanlığa teslim ettiler” diyen Encu, şöyle devam etti: “Tüm bunlara rağmen bizler aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Adalet için haykırmaya devam edeceğiz.”