Roboskîli ailelerden AİHM kararına tepki

Adalet arayışlarının 351’inci haftasında bir araya gelen Roboskîli aileler, AİHM’in katliam davasına ilişkin verdiği karara tepki göstererek, “Bu dava AİHM’den büyüktür” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde, Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarını 351’inci haftasında da bir araya geldi. Kaybettikleri yakınlarının mezarlarının bulunduğu “Roboski Şehitliği”nde bir araya gelen aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Her hafta katliamın faillerinin yargılanması için çağrıda bulunduklarının altını çizen Encu, çağrılarının ve adalet feryatlarının duymazlıktan gelindiğine dikkat çekti. “Failler cezalandırılsın diye çalmadık kapı bırakmadık” diyen Encu, katliama ilişkin askeri ve sivil yargı ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği kararlara tepki gösterdi. Encu, şöyle konuştu: “AİHM de yerel mahkemelerin verdiği kararlardan farksız bir karar vermemiştir. Roboskî mücadelesi ve davası AİHM’den büyüktür. Failler yargılanıp, cezalandırılmaya kadar mücadelemiz devam edecek.”