Rus Pazarı esnafı: Yangını kendi imkanlarımızla söndürdük

Van’daki Rus Pazarı’nda üç gün önce meydana gelen yangına esnaf ve çevrede yaşayan insanların müdahale ettiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin ise yangın çıktığı esnada çevreye AKP’nin seçim afişlerini asmakla meşgul olduğu belirtiliyor.

Van’daki Rus Pazarı’nda 3 gün önce meydana gelen yangında onlarca iş yeri yanarken, ciddi anlamda maddi hasar da meydana geldi.

Yangına müdahaleyi pazar esnafı ve çevrede yaşayanlar yaparken, itfaiye ekiplerinin ise bölgede AKP’nin seçim afişlerini asmakla uğraştığı ortaya çıktı. Geç gelen itfaiyenin aracındaki su da bitti. Yangın çevredeki esnafların ve halkın yangını kendi imkanları ile söndürdüğü öğrenildi.

ANF'ye konuşan pazar esnafı ise birinci derecede sorumlunun suyu hemen biten belediye itfaiyesinin olduğunu belirtti.

Yaşadıkları kabus dolu geceye rağmen yetkililerden herhangi bir destek almadıklarını söyleyen Rus Pazarı esnafı yaşadıkları olayı şöyle anlattı: “İtfaiye gecikmeli de olsa geldi ama onun da suyu yokmuş. AKP'nin seçim afişlerini asarken yangını haber almış ve gelmişlerdi. Yangını tamamen kendi imkanlarımızla söndürdük. Ancak 2 gündür ne gelen var ne giden var."