Rusya’da Kürt kurumlar Diyar Xerib’i andı

Rusya’da faaliyet yürüten Kürt kurumlar yazı bir açıklamayla Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren Diyar Xerib’i anarken saldırıyı da kınadı.

Uluslararası Kurt Sivil Kurumları Birliği, Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi ortak bir açıklamayla Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb’i anarken saldırıyı kınadı.

“Türk savaş uçaklarının Güney Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda şehadete ulaşan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib’i saygıyla anıyor ve bu saldırıda Türk devleti ile iş birliğinde olan ihanetçi güçleri de şiddetle kınıyoruz.

PÇDK’nin kurucularından biri olan Diyar Xerib yürüttüğü özgürlük mücadele ile tüm Güney Kürdistan halkının sevgisini kazanmış bir devrimciydi. Derin tarih bilincine sahip olan Diyar Xerib hayatını vatanının özgürlüğüne adadı.

Aslen Güney Kürdistan’ın Karadağ bölgesinden olan Xerib 25 yıllık devrimcilik hayatı boyunca kendisini Güney Kürdistan ile sınırlı tutmayıp her dört parça Kürdistan’ın özgürlüğü için taktire şayan bir mücadelenin içinde olmuştur. Kürdistan’ı işgal eden faşist güçlere karşı büyük bir özveriyle yürüttüğü mücadeleyi kendisiyle sınırlı tutmayıp etrafını da eğiterek, bilinçlendirerek harekete geçiren bir liderdi.  

Diyar Xerib, Türk devletinin KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan’a yönelik başlattığı işgal hareketine karşı Güneyli halkımızın doğru temelde örgütlenerek bu saldırıyı boşa çıkarması için yoğun bir çalışma içinde olmuştur. Ayrıca işgalci güçlerin Güney Kürdistan topraklarından çıkarılması için Güneyli demokratik güçlerle yoğun bir çalışma içerisindeydi.

Diyar Xerib 25 yıl boyunca aralıksız olarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde aktif rol almış ve bu süre zarfında üstlendiği tüm görevleri layıkıyla yerine getiren doğru bir çizgi militanlığı yürütmüştür. Bizler de Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğunda (BDT) yaşayan Kürtler adına faaliyet yürüten Uluslararası Kurt Sivil Kurumları Birliği, Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi olarak, büyük bir ihanet sonucunda şahadete ulaşan bu değerli devrimciyi saygıyla anıyor ve bu saldırıda rolü olan tüm güçleri büyük bir kinle kınıyoruz.”