Sarısaç: AKP, Kürtlerin değerlerine saldırıyor

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, AKP'nin Van'da Kürtçe konserleri de yasaklamasına tepki göstererek, "Kürtlerin değerlerine saldırıyorlar; halkın bir araya gelmesinden korkuyorlar" dedi.

Van Valiliği, eylem-etkinlik yasaklarının ardından, Kürtçe müziğe de saldırdı. Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Yunus Emre Şen’in anması sırasında Fatiha okunmasına dahi engel olan AKP, kentte Kürt Sanatçı Mem Ararat’ın vereceği konseri de yasakladı.

‘HALKIN BİR ARAYA GELMESİNDEN KORKUYORLAR'

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, AKP hükümetinin ve valilerinin özel bir konsept uyguladığını ve şunları kaydetti:

“Kürtlerin değerlerine saldırıyorlar. Hatta HDP’nin tüm kazanımlarını talan politikaları ve yasaklarla yok etmek istiyorlar. Bunun için de halkın bir araya gelebileceği bütün etkinlikleri yasaklıyor. Bin gündür bu yasaklar kendini tekrar ediyor. Mezarlığın başında anma yapmamızı dahi istemiyorlar. ‘İzinsiz fatiha okuyamazsınız’ deme noktasına getirdiler. Batman’da ‘Suya atlama’ etkinliğini bile Hasankeyf kaymakamınca yasaklandı."

'KÜRDE DÜŞMANLIKLA YÜKSELİYORLAR!'

AKP'nin Kürt düşmanı bir zihniyeti temsil ettiğine vurgu yapan Sarısaç, "Kürtlere ne kadar zulüm edersem, o kadar yükselirim, diye değerlendiriyorlar. Kürtçeyi yasaklayan Vali Zorloğlu, Trabzon’a aday olunca, şimdiki vali ‘Ben yaparsam ben de olurum’ diye düşünüyor" dedi.