Seçmenlerden Erdoğan'a: HDP'ye desteğimiz sürecek

Erdoğan’ın ‘HDP’yi destekleyenler hesap verecek’ sözlerine HDP’li seçmenler tepki gösterdi ve asıl suçu Erdoğan'ın işlediğini belirtti.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP ve seçmenlerine yönelik tehditlerine halkTan da tepki gelmeye devam ediyor.

Arap halkından Kamuran Kalkan, "Bizler barıştan yana olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu topraklarda hiçbir insanın ölmesini istemiyor, hiçbir ananın evlat acısı yaşamasını istemiyoruz. Bizler barış ve kardeşlik ortamında huzurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz" dedi.

Kalkan, şöyle konuştu: "Bir Arap vatandaş olarak bu ülkenin sistemine karşıyım. Her zaman AKP iktidarı HDP’yi hedef gösterip duruyor. HDP asla ve asla şiddetten yana olmadı. Bundan dolayı bu halk her türlü zulme rağmen barıştan söz etti ve etmeye de devam ediyor. Bu sayısız acıya şahit olup yaşayan insanlar bu ülkenin en şerefli insanlarıyız. Her zaman barıştan söz edecek ve barış için mücadele veren HDP’ye destek çıkacağız. Bir gün bu topraklara barış gelecek, buna inanıyoruz."

‘HDP BÜTÜN HALKLARIN PARTİSİDİR’

Bir Kürt olarak kendi varlığını korumak, diline sahip çıkmak için HDP’ye oyunu verdiğini söyleyen Hasan Talay adlı kişi ise şunları dile getirdi: "Ben bir Kürt olarak elbette beni temsil eden parti olan HDP’ye oyumu vereceğim. Diğer partiler gibi bu da resmi bir partidir. Üstelik sadece Kürtlerin değil bütün halkların hakları için mücadele veren bir partidir. Arap, Süryani, Ermeni, Laz, Çerkes, Türk, her halktan HDP’ye inanan ve destek verenler vardır. HDP’nin 6 milyondan fazla seçmeni vardır. Bir cumhurbaşkanının böylesi bir partiyi ve seçmenini tehdit etmesi bir suçtur. Benim kimliğimi ve dilimi savunduğu müddetçe ben de HDP’ye oyumu verip, desteklemeye devam edeceğim. İnanıyorum ki bir gün bu ülkenin bütün insanları HDP’ye oy verecektir. Çünkü bu ülkede yaşayan yurttaşların çoğu hakları ellerinden alınmıştır. Hakları ellerinden alınan her birey bir gün HDP’ye destek verip hakları için mücadele verecektir."

‘ERDOĞAN HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMALI'

HDP ve destekçilerine yönelik tehditlere tepki gösteren İsmet Kara ise şöyle dedi: "Kürt halkının yaşadığı acıları kimse görmek istemedi, HDP dışında. Anaların gözyaşlarını, çektiği acılarını da. Konu Kürtler olunca herkes gözlerini yumdu, kulaklarını kapattı. Buna rağmen Kürt halkı her zaman barış ve demokrasiden yana oldu. HDP de barış ve demokrasi için mücadele veren bir partidir. Her ne kadar Kürt partisi olarak bilinse de, her ırktan, dilden, kimlikten vatandaşı içinde barındıran bir partidir. Ezilmiş, acı çekmiş herkes kendisini HDP’de görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir tehdidi yapması ahlaki değildir. HDP’ye ve HDP’ye oy veren halkın iradesine saygı duymalıdır."