Serêkaniyê Efrîn için yürüdü

Serêkaniyê ve Zirgan halkı, Türk devletinin işgalini protesto etti ve "Efrîn'i kurtaracağız" mesajını verdi.

Efrîn’e dönük işgal saldırılarının birinci yıl dönümünde Serêkaniyê ve Zirganlı yüzlerce kişi, Halkevi binası önünde bir araya geldi. Kitle, Türk devletinin Efrîn işgaline ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerine karşı yürüdü.

'EFRÎN'İ KURTARACAĞIZ'

Yürüyüş Azadî Meydanı’nda mitinge dönüştü. Mitingde Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi adına konuşma yapan Ciwan Mistafa, “Türk devleti 20 Ocak 2018’de Efrîn’e saldırmaya başladı. Halk ve savaşçıları 58 gün boyunca büyük bir direniş gösterdi” dedi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Mihemed Raşid de tüm eylemleri ve çalışmalarının Efrîn’in kurtuluşu için olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İşgalcilere karşı duracak bir iradeye sahibiz. Çünkü mücadelemizin temelini şehitlerimiz oluşturuyor. Gençler tüm halklarla dayanışmamızı güçlendirecek ve Efrîn’in kurtuluşunu sağlayacağız.”

Kongreya Star Üyesi Selwa Hecî Mihemed de Türk devletinin Efrîn'deki soykırımcı saldırılarıyla demokratik ulus projesini hedef aldığını söyledi ve şunları dile getirdi: “Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının kazanımlarını ortadan kaldırmak için Efrîn halkına soykırım saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılarıyla ortak yaşamı ve halkların kardeşliğini hedef aldı. Ama her yerde direnişimizi örgütledik. Efrîn’i kurtaracak ve işgali bitireceğiz.”

Miting, Çağın Direnişi’ni selamlayan sloganlarla son buldu.