Serêkaniyê ve Derik'te Türk devletine karşı yürüyüş-YENİLENDİ

Serêkaniyê’de yaşayan halklar, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti. Eylemde, PKK yöneticilerini hedef alan ABD kararı da kınandı.

Serêkaniyê ve Derik'te yaşayan halklar, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti. Eylemde, PKK yöneticilerini hedef alan ABD kararı da kınandı.

SERÊKANİYÊ

DAİŞ çetelerinin, Suriye’den tamamen temizlenmek üzere olduğu bir dönemde Türk devleti, demokratik sistemin hakim olduğu Kuzey Suriye’ye saldırılar düzenledi. Saldırılara karşı bugün Serêkaniyê ve Zirgan halkları sokaklara çıkarak, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganlarıyla işgalci Türk devletini protesto etti. Yürüyüşte ABD’nin Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine yönelik kararı da kınandı.

'KUZEY SURİYE BAŞ EĞMEYECEK!'

Serêkaniyê ve Zirgan’da yaşayan halklar, ellerinde YPG-YPJ bayrakları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın posterleriyle Şehitler bulvarına kadar yürüdü.

Şehitler Bulvarı'na kadar devam eden yürüyüşün ardından Serêkaniyê halkı adına hazırlanan açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Abdulrezzak Ehmed okudu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türk devleti iyi bilsin ki, Kuzey Suriye halkları tüm bileşenleriyle sizin düşündüğünüz gibi baş eğmeyecektir. Biz bir halkız ve tüm dünyaya baş eğmediğimizi, direnişten başka bir yolumuzun olmadığı ispatladık. Kuzey Suriye halkı olarak tüm bileşenlerimizle işgale karşı bir olduğumuzu ve asla boyun eğmeyeceğimizi ispatlamış bulunmaktayız.

ABD'YE: TÜRK DEVLETİNİN PEŞİNDEN GİTME!

Serêkaniyê halkı olarak yolumuzu aydınlatan özgürlük ve demokrasi öncülerine desteğimizi belirtiyoruz. Halkların özgürlüğü sağlanıncaya dek mücadelemize devam edeceğiz. ABD’ye çağrımız, bölge halklarına düşman olan Türk devletinin peşinden gitmemesi ve halkların yanında yer almasıdır.”

DERİK

Derik’te de Azadî Meydan’ında bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve bayraklarla işgalci Türk devletinin Kuzey Suriye saldırılarını protesto etti.

Yürüyüşte ABD’nin Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncülerine yönelik kararını kınayan ve Öcalan özgürlük sloganları hep bir ağızdan haykırıldı.

Kitle Derik kent merkezindeki Şehitler Meydanı’na ulaştığında burada miting düzenlendi.

Mitingde konuşan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hesen Ebîd, Türk devletinin halk değerlerine ve toprağına saldırdığını, şehitlerin ve halkın mücadelesiyle edinilen kazanımları yok etmek istediğini belirtti.

Ebîd konuşmasında Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine yönelik ABD’nin kararının Kürt halkına yapılan komplonun devamı olduğuna dikkat çekerek, Öcalan’ın halkların özgürlük kaynağı olan fikirleri ışığında işgale karşı duracaklarını söyledi.