Sideka, Barzan, Şemdinli ve Elazığ’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, 29-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen eylemlerde en az 11 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 21 Mayıs günü Dersim’de hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

HPG açıklamasında, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

SIDEKA VE LELİKAN’DA YJA-STAR EYLEMİ

29 Mayıs günü saat 17.45’te YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sideka bölgesine bağlı Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

30 Mayıs günü 12.30 ve 17.30 saatlerinde YJA Star güçlerimiz yine Lêlîkan tepesindeki işgalcilere yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

29 Mayıs günü saat 15.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Ronahi tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BARZAN’DA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

30 Mayıs günü saat 07.30’da güçlerimiz, yine Barzan bölgesine bağlı Tepe Xwêde mıntıkasında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde askerlerin konumlandığı bir mevzii tümden imha olmuş ve tespit edilebilen 5 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 15.00’da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanı üzerinden keşif uçuşu gerçekleştiren bir drone tipi insansız hava aracını hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan drone düşürülmüştür.

ŞEMDİNLİ’DE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Bir süredir Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Kola ve Dêman köyleri arasındaki Kelebek tepesinde konumlanan bir düşman birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği 30 Mayıs günü saat 19.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.

BİNGÖL-ELAZIĞ YOLUNDA EYLEM

30 Mayıs günü saat 09.50’de güçlerimiz, Bingöl ve Elazığ yolu üzerinde bulunan Çeken köyü yakınlarında işgalci TC ordusuna ait kirpi tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Zırhlı aracın darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün saat 14.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

DERSİM’DE 3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

21 Mayıs günü Dersim’e bağlı Şahin tepesi ve çevresinde işgalci düşman, İnsansız Hava Araçları, savaş uçakları ve kobra tipi helikopterlerin desteğinde alanda kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Gerçekleşen operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İki güne yayılan çatışmalarda düşmanın çok sayıda kaybı yaşanırken, 3 gerillamız da kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Çiyager Koçer
Adı Soyadı: Mehmet Caymak
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Bedia - Mikail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mayıs 2018 / Dersim

Kod Adı: Hebun Farqin
Adı Soyadı: Mehmet Şirin Bilir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Reyhan - Recep
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mayıs 2018 / Dersim

Kod Adı: Mervan Arjin
Adı Soyadı: Abdulaziz Temizsoy
Doğum Yeri: Elazığ
Anne - Baba Adı: Emine - Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mayıs 2018 / Dersim