'Silopi'de sorumluluk emniyet müdüründe'

Silopi’de panzerle katledilen çocukların duruşmasındaki polisler, sorumluluğun İlçe Emniyet Müdürü'nde olduğunu söyledi. Duruşma ertelendi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan evlerine 3 Mayıs 2017 tarihinde giren panzerle katledilen Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüyle ilgili duruşma devam etti. Ölüme neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 4'üncü duruşması görüldü. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’şer yıla kadar hapis cezası istenilen dava duruşması, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İlk duruşmada tahliye edilen zırhlı araç sürücüsü Ömer Yeğit’in katılmadığı duruşmada, tutuksuz yargılanan Polis Amiri Murat Maden hazır bulundu.

Duruşmayı, Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, Şırnak Barosu’na bağlı bazı avukatlar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile çok sayıda HDP ve DBP yöneticisi takip etti.

'İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ SUÇLU'

Emri veren kişi olarak gösterilen Polis Tuncay Taşdemir, olayda İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Taşdemir’in ardından tanık Polis Ferhat Taş’ın ifadesine geçildi. Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde koruma büro amirliğinde görevli olan Taş ise, sertifika konusunda düzenlenen evrakın baş polis memuru Tuncay Taşdemir’in beyanı üzerine imzaladığını belirtti.

Sanık Murat Maden ise, bir önceki beyanlarını tekrar ederek, beraat talebinde bulundu. İddia makamı da, eksik hususların giderilmesini talep etti.

AV. ROJHAT DİLSİZ: SANIK OLMALILAR

Yıldırım kardeşlerin avukatı Rojhat Dilsiz ise, savunmasında dosyada bulunan tarafların olayın sorumlusu olarak İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ı göstermeleri üzerinde durdu. "Ancak bu kişiler sanık olarak dosyaya eklenmemişlerdir” diyen Dilsiz, ismi geçen kişilerin dosyaya eklenmesini talep etti.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, daha önce 3 kez yapılamayan olay yeri keşfinin 19 Eylül yapılmasına karar verdi. Sanıkların adli kontrol tedbirlerine uydukları gerekçesiyle tutuklama istemini ret eden mahkeme heyet, duruşmayı 25 Ekim tarihine erteledi.