Sözünü tutan fedai: Polat Efrîn

Efrîn’in Bilbilê ilçesinde işgalci Türk güçlerine karşı fedai eylemi yapan Polat Efrîn, "Benim bedenime basmadan köyüme giremeyecekler" diyenlerdendi.

"Bizim için değerli olan canımızı, yoldaşlarımızın intikamı için feda etmeye hazırız. Yaşamamız da yine canını feda eden yoldaşlarımızın intikamını almak için olacaktır" diyen Polat Efrîn, 12 Mart’ta Efrîn’in Bilbilê ilçesinde Türk devleti ve çetelerinin işgalci saldırılarına karşı fedai eylemi yaparak şahadete ulaştı.

Rojava Devrimi başladığında daha 17 yaşında olan Polat Efrîn (Mervan) de binlerce Kürt genci gibi, halkının özgürlük hayalini gerçekleştirebilmek için direnişe katılır. DAİŞ’e karşı verilen savaşta 7 yıl boyunca soluksuz savaşın olduğu her cephede en önde yerini alan Polat Efrîn, onlarca defa yaralanmasına rağmen bir an kendini geri çekmez. Asıl adı Mervan Eli Emer olan Polat Efrîn, 1992’de işgalcilere karşı verilen mücadelede şehit düşen amcası Polat Efrîn’in ismini alır.

Türk devleti ve çetelerinin 20 Ocak’ta Efrîn’e karşı işgal saldırıları başladığında, DAİŞ’e karşı savaşta yaralanan Polat Efrîn, Avrin Hastenesi’nde üç ameliyat geçirmiş, yaraları hala iyileşmemiştir. Sol kolunu da kullanamayan Polat, ailesi ve arkadaşlarının itirazlarını dinlemeyerek Bilbilê cephesine işgalcilere karşı savaşmaya gider. Silah arkadaşları onu geri getirdiklerinde bu sefer Mabeta cephesine gider. Oradan da bir süre sonra geri getirilen Polat Efrîn, "Ben de gider kendi köyümde savaşırım" der ve Bilbilê’ye bağlı Qizilbaş köyüne gider. 12 Mart akşamı Türk devleti ve çetelerine karşı son mermisine karşı savaşan Polat Efrîn, gitmeden önce annesine söylediği "Benim bedenime basmadan köyüme giremeyeceklerdir" sözünü yerine getirerek işgalcilere karşı fedai eylem yapıp şehitler kervanına katılır.